TAMARA U SIJETLU UGLEDALA IME KAFANE ZBOG KOJEG JE ODMAH ULETELA UNUTRA: Svi su počeli da je GRLE, ona u NEVERICI
Taksi, Foto: Dado Đilas

TOPLA PRIČA

TAMARA U SIJETLU UGLEDALA IME KAFANE ZBOG KOJEG JE ODMAH ULETELA UNUTRA: Svi su počeli da je GRLE, ona u NEVERICI

Sumrak u Sijetlu, zima. Taksista me vozi kući sa sastanka

Objavljeno:

Boravak u inostranstvu, često bez ikoga svoga, kod ljudi rađa tugu i nostalgiju, te svaki susret sa tragovima rodnog kraja u inostranstvu, u njima budi radost.

Tviterašica po imenu Tamara iz Podgorice, opisala je u nizu tvitova jedan segment iz boravka u Americi. Naime, dok je živela u Sijetlu, prilikom povratka sa posla spletom slučajnih okolnosti je naišla na bar po imenu Sarajevo, zbog čega je morala da istrči iz taksija. Ubrzo je nastala priča koju samo Balkanc

"Sumrak u Sijetlu, zima. Taksista me vozi kući sa sastanka. Ja, Crnogorka, u SAD-u sam već mesec i nemam nikog svog. Onako umorna gledam okolo i vidim piše “Sarajevo Lounge”. Sarajevo??? Kažem mu “stop” i da me sačeka jer moram da uđem da vidim “moj narod”.

On zbunjen, staje. Vrata “Sarajevo Lounge” su kao u salunu, pa i ja upadam bučno kao kauboj i vidim da sam prekinula spremanje lokala za veče. Mladići i cure koji čiste pod i poliraju čaše za šankom me zbunjeno gledaju. Sva srećna pitam “Ima li o’đe našija?”.

Bukvalno svi su mi poleteli u zagrljaj. Mladež koja radi u lokalu je iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH. Sve naši! Sva srećna ispitujem ih odakle su tačno i pitam ima li još neko iz Ex Yu. Kažu gazda je iz Podgorice.

Ja u neverici da je čovek iz mog grada, kad on izlazi iz magacina i grli me jer je čuo razgovor. Ispostavilo se da je iz Stare Varoši, bukvalno iz naselja do mog, i da čak znam u kojoj ulici mu je bila kuća. Iz Podgorice se preselio sa porodicom u Sarajevo pa je potom kao momak došao u Ameriku.

Kako je svet mali! Zovu me da dođem tu noć i ja im naravno obećam da ću doći. Sva uzbuđena spremam se za izlazak i očekujem američki klub ali kad sam došla zatičem harmonikaša i ćevape s lukom i Ex Yu muziku devedesetih.

“Raja” mi kaže da su zbog mene noćas napravili ex Yu veče, dok nas stalni gosti zbunjeno gledaju i ne shvataju da se sprema Balkan party. Divno smo se proveli a bilo je i suza i nostalgije uz sevdalinke. Svaku noć dok sam bila tamo dolazila sam u “naš klub” i družila se sa ovim divnim ljudima iz bivše Juge koji su svi do jednog bliski i doživljavaju jedni druge kao porodicu što mi je posebno bilo drago.

Saznala sam da gazda lokala, moj podgoričanin, zapošljava “našu decu”, iz ex YU država, i da im pomaže da se snađu. Bila sam dirnuta time a i ponosna što je zadržao duh nekih lepih vremena iz prošlosti koja su me vratila u doba Jugoslavije u kojoj sam rođena.", napisala je ona na kraju niza koji je ubrzo postao jedan od najdeljenijih objava na Tviteru.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.