"ALBANCI NISU KRIMINALCI, ONI MARLJIVO RADE": Rama se OBRUŠIO na Britaniju, pa popio PACKU, ovo nije OČEKIVAO!
Edi Rama, Foto: Profimedia

HIT!

"ALBANCI NISU KRIMINALCI, ONI MARLJIVO RADE": Rama se OBRUŠIO na Britaniju, pa popio PACKU, ovo nije OČEKIVAO!

Rama je rekao da je britanska retorika završila "kažnjavanjem nevinih", uključujući poslovne ljude i marljive Albance koji su plaćali porez u Britaniji

Objavljeno: 13:55h

Albanski premijer optužio je u sredu Veliku Britaniju da koristi građane njegove zemlje kao izgovor za svoju neuspešnu useljeničku politiku, nakon pogrdnih komentara britanskih ministara o porastu broja albanskih tražitelja azila. Edi Rama napao je "suludu" i "olaku" retoriku Britanije koja je ustvrdila da su Albanci "uzrok svog kriminala i graničnih problema".

U nizu objava na Tviteru, Rama je rekao da je britanska retorika završila "kažnjavanjem nevinih", uključujući poslovne ljude i marljive Albance koji su plaćali porez u Britaniji.

Njegovi su komentari usledili nakon tvrdnji britanskih ministara da Albanci stoje iza porasta dolazaka malim brodovima preko Lamanša i da su mnogi od njih umešani u organizovani kriminal.

Upitan o Raminim komentarima, predstavnik britanske vlade rekao je da je britanska vlada predana izgradnji saradnje s Albancima, uključujući borbu protiv ilegalne migracije.

"Radeći zajedno, nastavićemo da koristimo svaku priliku za presretanje aktivnosti organizovanih kriminalnih grupa i krijumčara ljudi", rekao je glasnogovornik.

Edi Rama
Edi Ramafoto: Profimedia

Rama: "Britanija se prema Albaniji mora odnositi s poštovanjem"

U ponedeljak je britanska ministarka unutarnjih poslova Suela Braverman izjavila da je došlo do "rasta broja dolazaka Albanaca" i da su to posebno mladi, samci, koji su ili deo organizovanih kriminalnih grupa ili umešani u kriminalne aktivnosti poput droge.

Rama je rekao da je 70 odsto od 140.000 Albanaca koji su se preselili u Britaniju prethodno živelo u bogatim evropskim zemljama poput Italije i Grčke i da nisu putovali direktno iz Albanije. Rekao je se Britanija prema njegovoj zemlji mora odnositi s "poštovanjem" ako želi više pomoći u rešavanju problema migranata.

"Albanci u Ujedinjenom Kraljevstvu marljivo rade i plaćaju porez", rekao je. "Ujedinjeno Kraljevstvo bi trebalo da se bori protiv kriminalnih grupa svih nacionalnosti i da prestane da diskriminiše Albance", naglasio je Rama i dodao:

"Ciljanje na Albance kao uzrok britanskog kriminala i problema sa granicama čini laku retoriku, ali ignoriše čvrste činjenice. Ponavljati iste stvari i očekivati različite rezultate je suludo."

Ipak, Rama nije dobio povratnu podršku tviteraša, pa ga je sačekala potvrda mnogih Britanaca koji tvrde da Albanci i jesu ono za šta ih britanski političari slove - kriminalci koji dolaze da bi širili svoje kriminalne ideje i bavili se nelegalnim akcijama koje Veliku Britaniju mnogo koštaju.

"Živim u Velikoj Britaniji i nikad nisam upoznao Albanca koji se ne bavi organizovanim kriminalom", "Ti ljudi od kriminala žive, treba da ih pošaljemo nazad u Albaniju i prestanemo da kukamo", "Plaćaju da ih nelegalno uvode u Veliku Britaniju i uništavaju lične karte, da li naš narod treba da se oseća bezbedno kad zapravo ne zna ko mu kroči u državu? Naravno da ne", "Gospodine Rama, ne pravite se da je normalno nešto što je potpuno necivilizovano i divljački", samo se nižu komentari nezadovoljnih Britanaca.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.