TRAMP POČINJE VELIKU REFORMU FINANSIJA: Ukida regulacije donete 2008. godine!
Foto: Reuters

Velike promene

TRAMP POČINJE VELIKU REFORMU FINANSIJA: Ukida regulacije donete 2008. godine!

Tramp će navedene akte potpisati posle sastanka sa generalnim direktorima vodećih kompanija u SAD, među kojima su JP Morgan Chase, Blackstone, IBM, Tesla i General Motors
Objavljeno: 13:10h

Predsednik SAD Donald Tramp će danas početi sa ukidanjem finansijskih uredbi donesenih još 2008. godine, posle izbijanja svetske ekonomske krize, javlja CNN. Ovo se dešava nekoliko sati posle objave prvog velikog ekonomskog izveštaja njegove administracije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Stručnjaci smatraju da ovaj Trampov potez neće odmah uticati na situaciju na Vol stritu, ali će i te kako izazvati velike kritike Demokratske stranke i ekonomskih stručnjaka koji smatraju da su mere koje Tramp ukida jedino što stoji između zdravih finansija i još jednog globalnog kolapsa.

PRETNJA I OBEĆANJE TRAMPA: Neće biti lepo u početku, ali sredićemo stvari u svetu! (FOTO) (VIDEO)

Tramp namerava da usmeri svoju administraciju ka evaluaciji regularotnih akcija koje je preduzeo njegov prethodnik, Barak Obama, imajući na umu ono što njegovi savetnici nazivaju "opterećujuća pravila" kad je reč o finansijskim uslugama firmi i korisnika.

On će takođe odložiti primenu pravila iz Obamine ere, koje nalaže savetnicima za penzije da rade u najboljem interesu svojih klijenata. Trampova administracija ukidanje ovog pravila pravda stavom da je cela uredba "potpuna zbrka", i da štiti klijente od nečega od čega im ne treba zaštita.

Ovi Trampovi potezi usledili su pošto je Ministarstvo rada objavilo podace o zaposlenosti za januar.

Tramp će navedene akte potpisati posle sastanka sa generalnim direktorima vodećih kompanija u SAD, među kojima su JP Morgan Chase, Blackstone, IBM, Tesla i General Motors. Generalni direktor Ubera je juče rekao da neće učestvovati u razgovorima, jer se "protivi Trampovoj odluci o ograničavanju ulaska izbeglica u SAD".

(Espreso.co.rs / CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.