DO IZBORA JE MANJE OD NEDELJU DANA: Bajden ide u AKCIJU
Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

bliže se

DO IZBORA JE MANJE OD NEDELJU DANA: Bajden ide u AKCIJU

"Pretnja političkim nasiljem koje mnogi Amerikanci smatraju odvratnim, ideja da bi neko koristio nasilje da unapredi svoje političke stavove, nešto je oko čega su ujedinjeni gotovo svi Amerikanci i protiv čega svi možemo da se ujedinimo, a videli smo nedavno grozne stvari"

Objavljeno:

Predsednik SAD Džo Bajden će večeras govoriti o pretnjama demokratiji u nastojanju da ukaže glasačima na važne teme manje od nedelju dana od izbora za Kongres na sredini mandata.

Bajden koji je više puta govorio da je "demokratija u pitanju" na izborima 8. novembra, večeras će govoriti na skupu priredjenom blizu zgrade Kapitola, gde je bila pobuna 6. januara 2021. godine, kada je pokušano da se zaustavi potvrda Bajdenove pobede.

Viša savetnica Bele kuće Anita Dan rekla je za Aksios, da će Bajden govoriti kod Kapitola zato što je tu bio pokušaj da se potkopa američka demokratija.

Džo Bajden, Džozef Bajden
foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

Ona je ukazala da će Bajden vrlo jasno reći da se obraća ljudima koji se ne slažu sa njim ni po jednom pitanju, koji ne podržavaju njegov program ali koji mogu da se ujedine iza njegove ideje o osnovnoj vrednosti demokratije.

Pre nekoliko dana je čovek koji je hteo da otme predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi iz njene kuće, teško povredio njenog supruga Pola Pelosija pošto nju nije našao, a ta i druge pretnje političkim nasiljem potresle su članove Kongresa i osoblje organizacije izbora.

"Pretnja političkim nasiljem koje mnogi Amerikanci smatraju odvratnim, ideja da bi neko koristio nasilje da unapredi svoje političke stavove, nešto je oko čega su ujedinjeni gotovo svi Amerikanci i protiv čega svi možemo da se ujedinimo, a videli smo nedavno grozne stvari", rekla je Dan.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.