PIO PIVO SA DRUGARIMA, A SLEDEĆEG TRENA NIJE IMAO DEO LOBANJE: Ono što je rekao kad se probudio, sledilo je sve
Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?!

PIO PIVO SA DRUGARIMA, A SLEDEĆEG TRENA NIJE IMAO DEO LOBANJE: Ono što je rekao kad se probudio, sledilo je sve

Proveo je mesece oporavljajući se od “umereno teške povrede mozga“

Objavljeno:

Majkl Broki (28) tužio je svog poslodavca nakon što je ostao u komi kada je pao u noćnom izlasku u Redingu u aprilu 2019. Revizor iz firme PvC pokrenuo je tužbu od 237.000 evra protiv kompanije nakon što je zadobio tešku povredu glave nakon ispijanja velike količine alkohola u pabu tokom radnog noćnog izlaska.

Lekari su mladiću na kraju uklonili deo lobanje i proveo je šest meseci bez posla oporavljajući se. U svojoj tužbi Višem sudu, advokati revizora kažu da bi PvC trebalo da se smatra odgovornim za nemar Sajmona Fredglija, menadžera u odeljenju za reviziju kancelarije u Redingu koji je organizovao događaj.

Navodi se da je gospodin Fredgli propustio da se razumno pobrine za bezbednost saradnika“ i izvršio je pritisak na ljude da prisustvuju događaju. Fajnenšel tajms izveštava da u sudskim papirima stoji da je onima koji su prisustvovali rečeno da piju pivo u što je moguće manje gutljaja, kao i da je to “podsticalo prekomernu konzumaciju alkohola”.

Broki, koji je u to vreme radio kao viši saradnik – uloga koja se u firmi u proseku plaća 41.000 funti godišnje, pronađen je kako leži na ulici nakon što je pao.

Proveo je mesece oporavljajući se od “umereno teške povrede mozga“ pre nego što bi se vratio na posao sa skraćenim radnim vremenom u oktobru 2019.

Sudski dokumenti navode da je nakon incidenta PvC otkazao godišnji događaj. Firma je poslednjih godina pokušavala da suzbije probleme vezane za alkohol – 2019. zabranila je zaposlenima da piju alkohol u kancelariji osim ako ga nije obezbedio njen interni ketering tim i to je bilo na specijalnom događaju gde je ovo bilo dozvoljeno.

Nakon oporavka Broki je nastavio da radi za kompaniju, a prema njegovom profilu na LinkedIn-u, unapređen je na poziciju menadžera u kancelariji Redinga u januaru ove godine – posao koji se u proseku plaća 64.000 funti godišnje.

On je dodao da je u pozivu na događaj od gospodina Fredglija navedeno da bi samo “overeno i potpisano pismo od strane akreditovanog lekara“ bio dovoljan izgovor da se ne dođe u noćni izlazak.

– Nismo u mogućnosti da komentarišemo specifičnosti stvari koje su predmet pravnog postupka koji je u toku. Kao odgovoran poslodavac, posvećeni smo obezbeđivanju bezbedne, zdrave i inkluzivne kulture za sve naše ljude. Takođe očekujemo da svi koji prisustvuju društvenim događajima budu odgovorni i da osiguraju svoju i sigurnost drugih – naveli su iz PvC.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.