GRAĐANI KIJEVA JOŠ JEDNU NOĆ PROVELI U MRAKU I BEZ VODE: Rusija ispalila 55 projektila širom zemlje!
Ukrajina, Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

GRAĐANI KIJEVA JOŠ JEDNU NOĆ PROVELI U MRAKU I BEZ VODE: Rusija ispalila 55 projektila širom zemlje!

Ruske snage juče su izvele masovne raketne udare na infrastrukturne objekte u Ukrajini, uglavnom energetske, a nakon toga u Ukrajini su uvedena vanredna isključenja električne energije

Objavljeno:

Nakon niza ruskih raketnih napada na ključnu energetsku infrastrukturu, juče su bez struje i vode ostali veliki delovi Kijeva. Gradonačelnik Vitalij Kličko rekao je jutros da je snabdevanje potpuno uspostavljeno.

Rusija je ispalila 55 krstarećih projektila širom zemlje, naveo je glavni komandant ukrajinske vojske Valeri Zalužni.

Gradonačelnik Kličko rekao je da 270.000 domova nije imalo struje.

Na zapadu Kijeva, novinar AFP-a video je više od 100 ljudi s praznim plastičnim bocama i posudama kako čekaju da uzmu vodu iz fontane u parku.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba napisao je na Tviteru da "umesto da se bori na bojnom polju, Rusija se bori protiv civila".

Jučerašnji siloviti napadi Rusije su reakcija Moskve koja je okrivila Kijev za napade dronovima na njenu flotu u Crnom moru, zbog čega je suspendovan sporazum o izvozu žitarica.

U Kijevu uspostavljeno snabdevanje strujom i vodom

Snabdevanje vodom i strujom u Kijevu je potpuno uspostavljeno, izjavio je jutros gradonačelnik Vitalij Kličko.

On je na Telegramu zahvalio stručnjacima iz vodovoda i energetskih kompanija koji su, nakon jučerašnjih ruskih raketnih napada, radili ceo dan da omoguće ponovno snabdevanje strujom i vodom gradaja Kijeva.

1 / 6 Foto: Anatolii Siryk / Avalon / Profimedia

Kličko je naveo da je obnovljeno i snabdevanje strujom u Kijevu, ali da su na snazi restrikcije zbog značajnog deficita u energetskom sistemu posle ruskih napada, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ruske snage juče su izvele masovne raketne udare na infrastrukturne objekte u Ukrajini, uglavnom energetske, a nakon toga u Ukrajini su uvedena vanredna isključenja električne energije.

Oko 80 odsto potrošača u Kijevu bilo je ostalo i bez vode.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.