PUTIN ČESTITAO LULI DA SILVI NA POBEDI: On je novi predsednik Brazila
Vladimir Putin, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

PUTIN ČESTITAO LULI DA SILVI NA POBEDI: On je novi predsednik Brazila

Ruski predsednik poželeo je Luli da Silvi uspeh u njegovom važnom poslu kao predsednika države, kao i dobro zdravlje i prosperitet

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Luisu Injasiju Luli da Silvi pobedu na predsedničkim izborima u Brazilu, saopštila je danas pres služba Kremlja.

- Primite moje iskrene čestitke na pobedi na predsedničkim izborima. Rezultati glasanja potvrđuju vaš visoki politički autoritet. Očekujem da će naši zajednički napori obezbediti dalji razvoj konstruktivne rusko-brazilske saradnje u svim oblastima - naveo je Putin u čestitci, prenosi agencija TAS S.

Ruski predsednik poželeo je Luli da Silvi uspeh u njegovom važnom poslu kao predsednika države, kao i dobro zdravlje i prosperitet.

Drugi krug predsedničkih izbora u Brazilu održan je juče, a na osnovu prebrojanih 100 odsto glasova, bivši predsednik te zemlje, levičar Luis Injasio Lula da Silva, pobedio je sa osvojenih 50,9 odsto glasova.

Aktuelni šef države, desničar Žair Bolsonar, osvojio 49,1 odsto podrške glasača, objavljeno je na sajtu Vrhovnog izbornog suda.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.