ZELENSKI ZAGRMEO: Ruska TAKTIKA je LUDOST, teraju ljude u SMRT!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

OGLASIO SE

ZELENSKI ZAGRMEO: Ruska TAKTIKA je LUDOST, teraju ljude u SMRT!

Zelenski je sinoć rekao da su ruski napadi nastavljeni na grad Herson iako su ukrajinske snage napredovale u toj oblasti

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je da su ruski pokušaji da zauzmu grad Bahmut na istoku zemlje "ludost" i da su nastavljeni.

Grad u regionu Donjecka je pre rata brojao 70.000 stanovnika i već mesecima je centar ruskih napada, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Zelenski je sinoć rekao da su ruski napadi nastavljeni na grad Herson iako su ukrajinske snage napredovale u toj oblasti.

Zauzimanje grada bila bi simbolična pobeda Rusije.

"Ovde je najočiglednija ludost ruske komande. Iz dana u dan, mesecima, tamo teraju ljude u smrt, koncentrišući artiljerijske udare", rekao je Zelenski.

Njegov savetnik Aleksij Arestovič ;rekao je da su ruske snage samo u jednom danu pokrenule osam odvojenih napada na Bahmut i da su u svakom od njih bile potisnute.

1 / 6 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Bahmut u kome Rusija i dalje napreduje nije po sebi posebno značajan, ali ako bi pao, ruska artiljerija bi onda imala druge gradove u dometu i mogućnost da promeni "narativ" sukoba u kojem su se moskovske snage postepeno povlačile.

Uprkos intenzivnim napadima, Zelenski je rekao da se ukrajinske snage drže i ocenio da su "heroji".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.