PREMIJER BRITANIJE SAOPŠTIO IMENA NOVIH MINISTARA: Evo ko je na spisku
Riši Sunak, Foto: Printscreen/Youtube/Washington Post

OGLASIO SE

PREMIJER BRITANIJE SAOPŠTIO IMENA NOVIH MINISTARA: Evo ko je na spisku

Sunak je, kako je danas saopštio njegov kabinet, ponovo imenovao i Džejmsa Kleverlija za ministra spoljnih poslova

Objavljeno:

Britanski premijer Riši Sunak saopštio je sastav svog kabineta. Dominika Raba imenovao je za zamenika premijera i ministra pravde, dok će ministri finansija i spoljnih poslova, Džeremi Hant i Džejms Kleverli, ostati na svojim funkcijama.

Džeremi Hant, koga je novi premijer Velike Britanije Riši Sunak ponovo imenovao danas za britanskog ministra finansija, rekao je da će vlada raditi na vraćanju stabilnosti, poverenja i dugoročnog rasta, priznajući da je pred Britanijom težak period.

- Biće teško. Ali zaštita ugroženih - i radnih mesta, hipoteka i računa - biće nam na prvom mestu dok radimo na vraćanju stabilnosti, poverenja i dugoročnog rasta - napisao je Hant na Tviteru, preneo je Rojters.

Sunak je, kako je danas saopštio njegov kabinet, ponovo imenovao i Džejmsa Kleverlija za ministra spoljnih poslova.

U saopštenju se navodi i da je Sunak ponovo imenovao Bena Volasa za britanskog ministra odbrane, dok je britanskog poslanika Dominika Raba imenovao za zamenika premijera i ministra pravde, tako da on ponovo obavlja dužnosti koje je obavljao godinu dana do septembra.

Novi britanski premijer ponovo je imenovao britansku poslanicu Suelu Brajverman za ministarku unutrašnjih poslova, manje od nedelju dana nakon što je podnela ostavku na tu funkciju zbog kršenja vladinih pravila.

1 / 8 Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Skaj njuz je javio da je Sunak ponovo imenovao i Kemi Badenoč za ministarku trgovine, kao i Krisa Hiton-Herisa za ministra za Severnu Irsku.

Britansku poslanicu Peni Mordaunt, koja je bezuspešno pokušala da postane premijerka, Sunak je ponovo imenovao za liderku Donjeg doma parlamenta.

Ministarska mesta dobili su i Grant Šaps, Nadim Zahavi i Majkl Gov.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.