ZBOG JAKO BOLESNE SCENE U ŠKOLI ZVALI SU SVEŠTENIKA, ODMAH: Deca su radila nešto bizarno, svi u neverici (VIDEO)
Foto: Printscreen

NEVEROVATNO!

ZBOG JAKO BOLESNE SCENE U ŠKOLI ZVALI SU SVEŠTENIKA, ODMAH: Deca su radila nešto bizarno, svi u neverici (VIDEO)

Direktorka Vimla Devi rekla je za portal News18 da je nenormalno ponašanje nekoliko učenica i jednog učenika prvi put prijavljeno prošlog utorka

Objavljeno:

Bizaran snimak učenika jedne srednje škole u Indiji koji plaču, viču, vrište i udaraju glavom o zemlju šokirao je javnost i zabrinuo roditelje.

Nastao je u selu Raikhili u saveznoj državi Utarakand, a okarakterisan je kao “masovna histerija”. Određeni broj đaka, uglavnom devojčica počeo je da vrišti, valja se po zemlji i ponaša „nenormalno”.

Direktorka Vimla Devi rekla je za portal News18 da je nenormalno ponašanje nekoliko učenica i jednog učenika prvi put prijavljeno prošlog utorka.

– Oni su plakali, vikali, drhtali, pa čak i bez razloga pokušavali da lupaju glavom. Pozvali smo roditelje, pozvali su lokalnog sveštenika i tako je situacija stavljena pod kontrolu – rekla je direktorka.

Neobično ponašanje među učenicima je ponovo primećeno u četvrtak kada je školu posetila ekipa lekara.

– Roditelji su insistirali da izvodimo pudžu u školskom kampusu. Oni veruju da je škola osuđena na propast. Spremni smo sve da učinimo, bilo da se konsultujemo sa lekarima ili tražimo pomoć verskih iscelitelja, kako bi sve postalo normalno – rekla je Vimla Devi. Pudža je inače hinduistički verski ritual koji podrazumeva prinošenje cveća i voća bogovima.

Nije jasno šta je navelo učenike da se ponašaju na čudan način, ali se fizijatri i dalje drže tvrdnje da je u pitanju fenomen masovne histerije. To se odnosi na pojavu neobičnih i nekarakterističnih ponašanja, misli i osećanja ili zdravstvenih simptoma koji se šire među grupom ljudi. Stručnjaci uglavnom smatraju masovnu histeriju vrstom mentalnog poremećaja koje uključuje fizičke simptome izazvane emocionalnom ili mentalnom napetošću.

(Espreso/Times now news)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.