OVDE DVE SESTRE NISU VIŠE ŽIVE, A NJIHOVA SMRT OBAVIJENA JE VELOM TAJNE: Sve se desilo tačno 7. juna
Foto: Printsrceeen

NIKO NE ZNA

OVDE DVE SESTRE NISU VIŠE ŽIVE, A NJIHOVA SMRT OBAVIJENA JE VELOM TAJNE: Sve se desilo tačno 7. juna

Policija je saopštila da je u kontaktu sa porodicom devojaka koja sarađuje sa istragom

Objavljeno:

Australijska policija je zbunjena misterioznom smrću saudijskih sestara čija su tela pronađena u njihovom stanu u Sidneju pre više od mesec dana. Asra Abdulah Alsehli (24), i Amal Abdulah Alsehli (23), pronađene su mrtve 7. juna u odvojenim krevetima.

Policija, koja je pozvana da proveri žene, rekla je da su sestre najverovatnije umrle početkom maja. Ali uprkos “značajnim povredama”, oni još ne znaju kako i zašto su umrle.

Sestre Abdulah Alsehli preselile su se u Australiju iz Saudijske Arabije 2017. kada je Amal postala punoletna.

Sidnej Morning Herald izveštava da su njih dve možda tražile azil u Australiji, ali policija je odbila da potvrdi ove tvrdnje, rekavši da ne komentariše status stanovanja.

Saudijska organizacija za ljudska prava ALKST smatra da treba da saznaju da li su dve žene pobegle iz Saudijske Arabije zbog nasilja u porodici ili strogih zakona kada su žene u pitanju. Ali za ovo nema dokaza. Policija je saopštila da je u kontaktu sa porodicom devojaka koja sarađuje sa istragom.

Lina Al Hatlul, direktorka komunikacija u ALKST-u, rekla je za Bi-Bi-Si da ovo neće biti prvi slučaj da su Saudijske žene ubijene u inostranstvu nakon što su pobegle od nasilja u porodici kod kuće.

– U Saudijskoj Arabiji nema zaštite za žene koje su žrtve porodičnog nasilja, pa beže u inostranstvo. Ne kažem da se to desilo u ovom slučaju, ali moramo da istražimo. Frustrirajuće je što nemamo nikakve informacije – kazala je ona.

Prema Sidnej Morning Heraldu, postojali su jasni znaci da nešto nije u redu. Prošle godine su, na primer, sestre rekle upravniku zgrade u kojoj su živele da sumnjaju da im neko ometa narudžbinu za kućnu dostavu. Vodoinstalater koji je posetio stan takođe je rekao da misli da se “nešto čudno dešava” i da je policija ranije primala pozive od ljudi zabrinutih za Amal i Asru.

Policija Novog Južnog Velsa ponovo je u sredu apelovala na javnost za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do rešenja slučaja.

Kako su takođe napisali u saopštenju, mesna zajednica sidnejskog predgrađa Kenterberi, u kojoj su sestre živele, veoma je povezana, pa mole sve koji su poznavali žene ili ih videli da se jave.

(Espreso/24ur)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.