ERDOGAN OTKRIO DETALJE PRED RAZGOVOR SA PUTINOM: Promenio se, sad hoće i OVO!
Ilustracija, Foto: EPA-EFE/ROMAN PILIPEY, EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO, EPA-​EFE/STR, EFE/OLEG PETRASYUK, EPA-EFE/SERGEY GUNEEV, EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

budućnost

ERDOGAN OTKRIO DETALJE PRED RAZGOVOR SA PUTINOM: Promenio se, sad hoće i OVO!

Erdogan je istakao da se nada da će održati razgovore sa predsednicima Rusije i Ukrajine u skorijoj budućnosti

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da je primetio da je ruski predsednik Vladimir Putin smekšao sada i da je otvoreniji za dijalog nego ranije, preneo je TAS S.

- Video sam da jePutin mnogo blaži sada i ovoreniji za dijalog nego ranije. Videćemo šta će telefonski razgovori koje ćemo imati narednih dana doneti. Saslušaćemo i Putina i Volodimira Zelenskog - rekao je Erdogan novinarima tokom povratka iz Azerbejdžana.

Erdogan je istakao da se nada da će održati razgovore sa predsednicima Rusije i Ukrajine u skorijoj budućnosti, objavio je turski list "Hurijet".

Iz Kremlja su, međutim, poručili da novi telefonski razgovor između Putina i Erdogana nije trenutno u planu ruskog predsednika, ali i da se "može organizovati brzo".

1 / 7 Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

- Što se tiče telefonskog razgovora sa Erdoganom - nije u planu sada. Ali, Putin i Erdogan pričaju često i njihovi razgovori ponekad traju bukvalno dva sata - rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Povodom Erdoganovih reči da je Putin smekšao i da je otvoren za dijalog više nego pre, Peskov kaže da je Putin otvoren za razgovore sa Ukrajinom od početka.

- Putin je, zapravo, bio otvoren za razgovore od samog početka. I sam predsednik je to nekoliko puta rekao - istakao je Peskov.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.