SKORO 100 DECE UMRLO, OTKAZALI IM BUBREZI: Zemlja zabranila upotrebu svih medicinskih sirupa posle SMRTI DECE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

OGROMNA TRAGEDIJA

SKORO 100 DECE UMRLO, OTKAZALI IM BUBREZI: Zemlja zabranila upotrebu svih medicinskih sirupa posle SMRTI DECE!

Skoro 100 dece preminulo je od akutne bubrežne insuficijencije od početka godine

Objavljeno:

Indonezija je privremeno zabranila upotrebu svih medicinskih sirupa nakon što je smrt 99 dece tokom ove godine dovedena u vezu sa korišćenjem pojedinih sirupa i u toku je istraga o tim slučajevima, saopštio je danas indonežanski ministar zdravlja Budi Gunadi Sadikin.

On je rekao da se sumnja da su pojedini sirupi koje su koristila deca sa akutnom bolešću bubrega, uglavnom uzrasta ispod pet godina, izazvala smrtni ishod kod 99 dece, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Podsetimo, skoro 100 dece preminulo je od akutne bubrežne insuficijencije od početka godine u Indoneziji, rekao je danas predstavnik indonežanskog Ministarstva zdravlja.

Nedavno su zdravstveni zvaničnici u Gambiji saopštili da su deca preminula od akutne bubrežne insuficijencije nakon što su se lečili sirupom na bazi paracetamola koji se koristi za obaranje temperature, prenosi Rojters.

Paracetamol
foto: Profimedia

Prekomerni nivoi dietilen glikola i etilen glikola pronađeni su u četiri sirupa koje proizvodi Maiden farmaceutikals iz Nju Delhija, koji su prodavani u Gambiji.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.