HAOS NEDALEKO OD JERUSALIMA: Ubijen Palestinac
Ilustracija, Foto: EPA/ABIR SULTAN

ubistvo blizu jerusalima

HAOS NEDALEKO OD JERUSALIMA: Ubijen Palestinac

Više od 120 Palestinaca ubijeno je u sukobima ove godine, najviše od 2015, navodi AP

Objavljeno: 22:14h

Jedan Palestinac ubijen je večeras nedaleko od Jerusalima pošto otvorio vatru na čuvare kraj ulaza u jevrejsko naselje Male Adumim.

Izraelska policija je potvrdila da je ubijen Udai Tamimi, koji je 8. oktobra usmrtio Izraelku na odsluženju vojnog roka i ranio čuvara kraj izbegličkog logora Šuafat u istočnom Jerusalimu.

Kako je navedeno, jedan od čuvara koji su večeras pucali na Tamimija je zadobio lakše povrede.

Tamimi (22) je pobegao sa mesta napada 8. oktobra i policija je verovala da se krije u izbegličkom logoru i tragala je za njim, navode izraelski mediji.

Palestina
foto: EPA-EFE/ALAA BADARNEH

Premijer Izraela Jair Lapid je pohvalio njegovo ubistvo i poželeo brz oporavak čuvaru ranjenom u večerašnjem napadu, navedeno je u saopštenju premijerovog kabineta.

"Nećemo mirovati dok ne položimo naše ruke na svakog teroristu koji povredi izraelske gradjane ili vojnike IDF (Izraelskih odbrambenih snaga). Delovaćemo čvrsto i bez oklevanja protiv terorizma", zapretio je Lapid.

Večerašnja pucnjava bila je nastavak talasa nasilja izmedju izraelskih bezbednosnih snaga i Palestinaca, koje traje od proleća, kada su započele vojne racije na okupiranoj Zapadnoj obali i u anektiranom istočnom Jerusalimu posle niza palestinskih napada u kojima je ubijeno 19 ljudi u Izraelu.

Više od 120 Palestinaca ubijeno je u sukobima ove godine, najviše od 2015, navodi AP.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.