BAJDEN OBJAVIO PLAN ZA NAFTU: Evo šta će se desiti u DECEMBRU!
Džo Bajden, Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

OGLASIO SE

BAJDEN OBJAVIO PLAN ZA NAFTU: Evo šta će se desiti u DECEMBRU!

Kako se u objašnjenju odluke navodi, američka administracija se na ovaj potez odlučila kako bi stabilizovali cenu goriva u zemlji, kao i cenu nafte na svetskom tržištu

Objavljeno:

Sjedinjene Države će u decembru na tržište pustiti još 15 miliona barela nafte iz strateških rezervi, objavila je Bela kuća.

Kako se u objašnjenju odluke navodi, američka administracija se na ovaj potez odlučila kako bi stabilizovali cenu goriva u zemlji, kao i cenu nafte na svetskom tržištu, piše Njujork tajms.

"Reč je o dramatičnoj odluci Bele kuće tri sedmice uoči izbora za Senat i Predstavnički dom i nakon sve veće zabrinutosti od ozbiljnog rasta inflacije ove zime te zbog rata u Ukrajini. S ovih 15 miliona barela potrošiće se svih 180 miliona koje je predsednik Bajden odobrio za prodaju ranije ove godine“, navodi se u tekstu NT-a, prenosi Avaz.

1 / 5 Foto: Profimedia

Navodno je Bajden spreman da potpiše prodaju još velikih količina nafte iz strateških rezervi koje mogu držati 700 miliona barela nafte. U rezervama će ostati još 400 miliona nakon što pomenutih 15 miliona izađe na tržište.

Inače, Amerika namerava rezerve da napuni kada cena barela nafte padne ispod 72 dolara. Trenutno je na 90 dolara po barelu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.