NASTAVLJA SE SUĐENJE LUSI LETBI: Tereti se za UBISTVO 7 BEBA, radila im ovo, JEZIVO!
Lusi, Foto: Facebook

JEZIVO

NASTAVLJA SE SUĐENJE LUSI LETBI: Tereti se za UBISTVO 7 BEBA, radila im ovo, JEZIVO!

Sudu u Mančesteru u ponedeljak je rečeno o Letbijevim prve dve navodne žrtve - blizancima koji se zovu samo kao dete A i dete B.

Objavljeno:

Majka je preklinjala lekare koji pokušavaju da reanimiraju njenog sina „da joj beba ne umre“, nakon što mu je Lusi Letbi „ubrizgala višak vazduha“, saopštio je sud.

Letbi (32) je optužen za ubistvo sedam beba i pokušaj ubistva 10 drugih dok je radila u neonatalnoj jedinici bolnice Grofica od Čestera, tokom 12 meseci do juna 2016.

Sudu u Mančesteru u ponedeljak je rečeno o Letbijevim prve dve navodne žrtve - blizancima koji se zovu samo kao dete A i dete B.

Tužioci kažu da je Letbi ubrizgala višak vazduha u krvotok deteta A pre nego što je pokušala da uradi isto svojoj sestri noć nakon njihovog rođenja.

Roditelji blizanaca su gledali televiziju u sporednoj sobi kada je medicinska sestra ušla i rekla: „Moraš da dođeš brzo.“

Mama, koja nije imenovana iz pravnih razloga, rekla je: „Sve čega se sećam je da su me odvezli u sobu i osećala se kao da stotine ljudi stoje iznad njegovog krevetića i pokušavaju da ga reanimiraju.

„Medicinska sestra me je pitala da li sam religiozna i da li želim da se pomole.

Baka beba je opisala kako je njihova mama 'nekontrolisano jecala', moleći: 'Molim te, ne daj mu da umre, molim te, ne daj mu da umre.'

Kada je porodici rečeno da će dečak imati oštećenje mozga i druge komplikacije ako preživi, baka je roditeljima rekla: „Morate da ga pustite“.

Ali njegova mama je insistirala: „Ne, nastavi.“

Tata deteta A je takođe rekao „nešto u stilu „Moramo da ga pustimo, on više nije tu“.

Na kraju, mama je „jednostavno klimnula glavom“ kako bi pokazala da lekari mogu da prestanu sa kompresijom grudnog koša.

Roditelji su na sudu rekli: „Jedna od stvari koja me je najviše uznemirila je to što nikada nisam imala priliku da držim sina dok je bio živ.“

Letbi, poreklom iz Hereforda, negira sva krivična dela koja joj se stavljaju na teret.

lUSI
foto: Twitter printscreen/sangitalal

Suđenje se nastavlja.

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.