4 "BELA RAJA" U NAŠEM KOMŠILUKU KOJA SU ZA SVAČIJI DŽEP: Skijaši će biti ODUŠEVLJENI! (FOTO)
Skijanje, Foto: Profimedia, Filip Plavčić

TURIZAM

4 "BELA RAJA" U NAŠEM KOMŠILUKU KOJA SU ZA SVAČIJI DŽEP: Skijaši će biti ODUŠEVLJENI! (FOTO)

Mesto je poznato po brojnim popularnim pabovima i barovima u kojima se možete opustiti nakon dugog dana na planini, a i Sofija je udaljena tek 50 kilometara. Dnevna ski-pas košta oko 4.000 dinara.

Objavljeno:

Leto samo što je prošlo, a mnogi od nas već razmišljaju gde će na zimovanje. Ski-pas, oprema, prevoz, smeštaj: uvek je mnogo izdataka za ljubitelje skijanja, a mi vam u nastavku predstavljamo pristupačna skijališta koja su i dalje relativno povoljna.

Borovec (Bugarska)

Najstarije skijalište u Bugarskoj - nalazi se na nadmorskoj visini od 1.300 metara u planinama Rila. Većina staza (ukupno 58 kilometara) je široko, tako da su najprikladnije za početnike i srednje napredne skijaše. Mesto je poznato po brojnim popularnim pabovima i barovima u kojima se možete opustiti nakon dugog dana na planini, a i Sofija je udaljena tek 50 kilometara. Dnevna ski-pas košta oko 4.000 dinara.

Vogel (Slovenija)

Vogel gleda na prelepo Bohinjsko jezero, a nalazi se u nacionalnom parku Triglav. Ima samo 16 kilometara skijaških staza, ali teren bez drveća znači da postoji mnogo neoznačenih staza koje iskusni skijaši mogu da istraže. Na visinama do 1.800 metara, jedno je od najviših odmarališta u zemlji, a sneg može da se nađe na stazama i do aprila. Dnevna karta košta oko 4.000 dinara.

Jahorina (Bosna i Hercegovina)

Ako želite ukus sportskog skijanja, zaputite se na Jahorinu u Bosni i Hercegovini, koje je već godinama omiljeno skijalište među srpskim putnicima. Skijalište je bilo domaćin alpskim takmičenja na Zimskim olimpijskim igrama u Sarajevu 1984.

U ovu olimpijsku lepoticu se stalno ulaže, a samo prošle sezone izgrađene su tri nove žičare, a dnevna karta je oko 4.000 dinara.

Pojana Brašov (Rumunija)

Najpopularnije rumunsko skijalište je Pojana Brašov, a njeno ime u prevodu znači "sunčani proplanak". Duboko u srcu transilvanijskih Karpata, okruženo je gustim četinarskim šumama i visokim vrhovima.

(Espreso/dalmatinski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.