Desničari u Italiji pokrenuli kampanju protiv izbeglica, Austrija zabranjuje burke!
Foto: Filip Plavčić

prezir prema migrantima

Desničari u Italiji pokrenuli kampanju protiv izbeglica, Austrija zabranjuje burke!

U Italiji su osvanuli grafiti koji pokazuju prezir prema izbeglicama, dok je Austrija spremna da zabrani burke
Objavljeno:

Nakon kontroverznih odluka koje je doneo američki predsednik Donald Tramp veliki broj ljudi protestovalo je u SAD za prava izbeglica i imigranta. Odluka koju je on doneo ima za cilj smanjenje izbeglica, a čak je objavljena i lista državljana kojima se zabranjuje ulazak u SAD.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Izgleda da se antimigrantska politika proširuje i na Evropu, pa su se sada oglasili desničari u Italiji, dok je Austrija zabranila burke na javnim mestima, uključujući škole i sudnice.

Tramp potpisao izvršnu naredbu koja blokira nove propise vlade!

Pristalice ekstremno desničarske, kontroverzne grupe Kaza paund (Casa Pound) u Italiji, pokrenule su kampanju postavljanjem plakata širom zemlje na kojima se osudjuju izbeglice i izražava prezir prema njima. - Ko beži od rata i ostavlja roditelje, ženu i decu, ne zaslužuje poštovanje - navodi se na jednom plakatu postavljenom u velikim gradovima Italije. Organizacija je navela da je poruka šokatna za mnoge i dodala da oni koji nisu "dvolični znaju da postoji razlika izmedju onih koji su pobegli i ostavili porodicu od onih koji su ostavili porodicu da bi se borili za mir i slobodu svoje zemlje".

foto: Reuters / Ognen Teofilovski

Kaza paund je mala politička formacija koja je na lokalnim i parlamentarnim izborima osvojila jedan odsto glasova. Organizacija je osnovana 2003. godine u Rimu, a predmet je mnogih kritika i protesta zbog eksplicitnog navodjenja fašizma kao ideologije i veličanja italijanske fašističke prošlosti.

Vladajuća koalicija u Austriji usaglasila se posle višednevne debate o paketu reformi koje predviđaju zabranu nošenja burki u sudnicama, školama.

Nošenje burki biće zabranjeno i na drugim javnim mestima.

Koalicija socijaldemokrata i Narodne partije dogovorila se da se pripadnicama policije, sudijama i javnim tužiocima zabrani da nose marame kako bi "ideološki i verski bile neutralne" dok služe državi.

foto: AP

Agencija AP podseća da je francuski parlament pre više od šest godina usvojio zakon kojom je Francuska postala prva zemlja Evropske unije koja je zabranila nikab i burku. Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc je poručio da će se "zabranom antidruštvenih simbola", kao što je burka, pomoći Austriji da "bolje integriše migrante kojima je dozvoljeno da ostanu".

Bonus video: TRAMPOVA CRNA LISTA: Stanovnici ovih 7 zemalja više NE SMEJU da uđu u Ameriku!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.