KO JE OZLOGLAŠENI SERIJSKI UBICA KOJI JE SEJAO SMRT U KALIDORNIJI? Policija veruje da je SPREČILA još jedan zločin
Foto: Profimedia

MONSTUM

KO JE OZLOGLAŠENI SERIJSKI UBICA KOJI JE SEJAO SMRT U KALIDORNIJI? Policija veruje da je SPREČILA još jedan zločin

Prema javnim zapisima, njegova poslednja adresa nalazi se u blizini jednog od ubistava

Objavljeno:

Vesli Braunli (43), stanovnik Stoktona, uhapšen je u subotu kao glavni osumnjičeni za niz serijskih ubistava u kojima je ubijeno šest ljudi u Kaliforniji.

Policija je objavila njegovo hapšenje nakon nekoliko nedelja intenzivnog fokusa zbog ubistava, koja su povezana preko balističkih dokaza.

Braunli je uhapšen u subotu ujutru u blizini kuće gde je živeo između 1999. i 2007. godine. Oko tri kilometara odatle nalaze se mesta pet smrtonosnih napada u Stoktonu.

Prema javnim zapisima, njegova poslednja adresa nalazi se u blizini jednog od ubistava. Džonatan Rodrigez ubijen je 30. avgusta i jedini je koji je upucao dok je bio u vozilu.

Policija Stoktona je rekla da Braunli ima kriminalni dosije.

Još uvek nisu poznati mnogi detalji, ali je potvrđeno da balistički testovi povezuju ubistva sa istim oružjem.

Testovi "međusobno povezuju" šest smrtonosnih pucnjava i pucnjavu u beskućnicu iz Stoktona koja je zamalo ubijena pre više od godinu dana, rekao je šef policije Stenli Mekfaden.

1 / 4 Foto: Printscreen/you Tube/ LiveNOW from FOX

Postojala je pauza od 448 dana između ubistva druge i treće žrtve, ali su razmaci između žrtava postali kraći nakon toga: 34 dana, 19 dana, 22 dana, a onda samo šest dana.

- Ne znamo zašto je pištolj tako dugo bio u stanju mirovanja - rekao je Mekfaden, dodajući da u početku nije postojao jasan obrazac pucnjave iako postoji "određen ten" na koji je Braunli ciljao.

Osumnjičenog Veslija Braunlija (43) pratio je policijski tim, koji je oko 2 sata ujutru zaključio da je bio "u lovu" i u "misiji da ubije", saopštio je šef policije Stenli Mekfaden na konferenciji za medije.

- Njegovi obrasci su bili u skladu sa nekim obrascima koje smo videli. Bio je po parkovima, po mračnim mestima, zaustavljao se, gledao okolo, ponovo se kretao. I u tom trenutku, smatrali smo, zbog bezbednosti javnosti, najbolje je da tu osobu uhvatimo - rekao je Mekfaden.

Braunli je nosio tamnu odeću, imao je masku oko vrata i vatreno oružje kod sebe kada je priveden.

- Sigurni smo da smo zaustavili još jedno ubistvo - rekao je šef policije.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.