LJUDE PRESTRAVILA ZMIJA SA DVE GLAVE, A ONDA OTKRIVENO NEŠTO BIZARNO: Ceo slučaj završio na SUDU
ilustracija, Foto: printscreen Youtube/Alejandro Arteaga

NEVERICA

LJUDE PRESTRAVILA ZMIJA SA DVE GLAVE, A ONDA OTKRIVENO NEŠTO BIZARNO: Ceo slučaj završio na SUDU

Zmija je “izašla” pred sudiju u kavezu, u kojem je izgledala “normalno”

Objavljeno:

„Dvoglava“ zmija je u sredu izašla pred sud u Indiji, kako bi se obezbedila njena “bezbednost” nakon što su je uhvatili meštani jednog sela u saveznoj državi Bihar.

Nesvakidašnja scena desila se kada je seljake šokiralo to što je gmizavac naizgled imao dve glave, što se ispostavilo pogrešnim. Naime, u pitanju je jako retka ugrožena vrsta koja, kao odbrambeni mehanizam, podiže rep i stavlja ga preko glave, kao “kapuljaču”. Zbog šara na repu izgleda kao da ima dve glave, što zbunjuje predatore.

Zmija je “izašla” pred sudiju u kavezu, u kojem je izgledala “normalno”. Sud je naredio šumarima da odvedu zmiju na bezbednu lokaciju i da je tamo puste u divljinu.

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/Caters Clips

– Rečeno mi je da je zmija u stanju da podigne rep kao kapuljaču i da je stoga opisana kao dvoglava. Znao sam da je to retka rasa. Zato sam zamolio volontera Mukeša Pasvana da donese zmiju u moj sud radi naredbe za njeno očuvanje – kazao je sudija Satiš Čandra, prenosi Times Now News.

Šumarska služba je navela da omanja zmija nije opasna, niti agresivna i da samo lovi insekte i pacove. Oni su, međutim, dodali da je popularna meta krivolovaca zbog velike potražnje u zemljama poput Kine, gde se njeno meso konzumira zbog navodnih afrodizijačkih svojstava.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.