RASTU TENZIJE NA KOREJSKOM POLUOSTRVU: Ispaljeni BALISTIČKI projektili!
Ilustracija, Foto: Profimedia

preduzete “jake vojne kontramere"

RASTU TENZIJE NA KOREJSKOM POLUOSTRVU: Ispaljeni BALISTIČKI projektili!

Severna Koreja je rano ujutru ispalila balističku raketu kratkog dometa u more kod svoje istočne obale

Objavljeno:

Nekoliko sati nakon lansiranja nove balističke rakete Pjongjang je danas saopštio da je preduzeo “snažne vojne protivmere” kao odgovor na artiljerijsku vatru Južne Koreje u blizini linije razgraničenja, prema saopštenju severnokorejske vojske.

– Prema izveštaju o neprijateljskim kretanjima na frontu, južnokorejska vojska je 13. oktobra izvela artiljerijsku vatru oko 10 sati u blizini odbrambenog područja Petog korpusa Korejske narodne armije, saopštio je portparol Generalštaba Korejske narodne armije (KPA).

Vojska je saopštila da su preduzete “jake vojne kontramere” da se odgovori na ono što je opisao kao “provokativnu akciju”, izvestila je severnokorejka agencija KCNA.

Priroda tih mera nije otkrivena, ali je izjava data nekoliko sati nakon lansiranja severnokorejske balističke rakete, o kojoj su izvestili Japan i Južna Koreja, navodi TAS S.

Raketa
foto: Printscreen/Instagram/pubity/memezar

Portparol vojske je takođe rekao da KPA „šalje strogo upozorenje” južnokorejskoj vojsci, koja „nepromišljenom akcijom podstiče vojnu napetost u oblasti fronta”.

Severna Koreja je rano ujutru u petak po lokalnom vremenu, ispalila balističku raketu kratkog dometa u more kod svoje istočne obale, saopštila je vojska Južne Koreje.

Južnokorejski generalštab je saopštio da je raketa lansirana oko 01.49 časova po lokalnom vremenu iz oblasti Sunan, u blizini glavnog grada Severne Koreje Pjongjanga, preneo je Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.