"NEMOJTE NAS PROVOCIRATI": Oglasio se beloruski ministar odbrane!
Ilustracija, Foto: Profimedia

zahuhtava se

"NEMOJTE NAS PROVOCIRATI": Oglasio se beloruski ministar odbrane!

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da će Rusija i Belorusija rasporediti zajedničku vojnu operativnu grupu, ali nije rekao gde će biti raspoređene

Objavljeno:

Beloruski ministar odbrane Viktor Krenjin rekao je da njegova zemlja ne želi da ratuje protiv Ukrajine ili drugih susednih zemalja, ali je upozorio i na moguće provokacije Zapada, prenose beloruski mediji.

Krenjin je rekao da je Belorusija, jak saveznik Rusije, zabrinuta zbog nagoveštaja da bi njena vojska mogla da napadne Ukrajinu.

- Jedino što možemo da kažemo je ovo: "nemojte nas provocirati, mi nećemo da vodimo rat protiv vas". Ne želimo da se borimo ni sa Litvancima, ni sa Poljacima, a posebno ne sa Ukrajincima - rekao je Hrenjin, prenosi sajt "Zerkalo".

1 / 4 Foto: Yevhen Kotenko / Avalon / Profimedia

On je takođe upozorio Zapad na "provokacije", dodajući da "oni ne žele rat sa Belorusijom, niti Belorusija sa njima".

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da će Rusija i Belorusija rasporediti zajedničku vojnu operativnu grupu, ali nije rekao gde će biti raspoređene.

On je takođe optužio Ukrajinu da planira udare na Belorusiju.

Novinska agencija AFP prenosi da je on rekao da Poljska, Litvanija i Ukrajina obučavaju beloruske "radikalne militante da izvode sabotaže, terorističke napade i da organizuju vojnu pobunu".

Poljska, koja deli granicu sa Belorusijom, savetovala je svojim građanima da napuste tu zemlju.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.