OSIGURAVAJUĆA DRUŠTVA MOGU DA DOŽIVE POTPUNU PROPAST: Uragan na Flodi napravio HAVARIJU! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen Youtube

prirodna katastrofa

OSIGURAVAJUĆA DRUŠTVA MOGU DA DOŽIVE POTPUNU PROPAST: Uragan na Flodi napravio HAVARIJU! (FOTO)

Broj poginulih u uraganu Ijan popeo se u nedelju na više od 80

Objavljeno:

Osiguravajuća društva se spremaju za finansijski udarac od 57 milijardi dolara dok procenjuju štetu od uragana Ijan na imovini na kopnu u SAD, saopštila je danas analitička kompanija za modelovanje rizika Verisk.

Ova projekcija uključuje procenjene gubitke industrije od olujnih udara u unutrašnjosti koji su posledica Ijanovog kopnenog haranja na Floridi i u Južnoj Karolini, saopštio je Verisk, prenosi Rojters.

Međutim, raspon ove procene, čiji je donji prag 42 milijarde dolara, ne obuhvata elemente poput gubitaka Nacionalnog programa osiguranja od poplava i eventualni uticaj sudskih sporova ili inflacije koji bi mogli dovesti do ukupnog gubitka industrije osiguranja od 60 milijardi dolara.

1 / 18 Foto: Printscreen

Broj poginulih u uraganu Ijan popeo se u nedelju na više od 80. Očekuje se da će pogođene stanovnike Floride i Južne Karoline obnoca koštati desetine milijardi dolara, a pojedini zvaničnici su se našli na udaru kritika zbog svog odgovora na oluju.

Procenjuje se da je 628.285 kuća i preduzeća na Floridi bez struje bilo i jutros po tamošnjem vremenu, nakon što se Ijan izazvao prekid na mreži širom te države prošle nedelje.

Oko jedan posto ukupnog gubitka osiguravanjuće industrije poteći će od udara ovog uragana u Južnoj Karolini, dodaje se u izveštaju Veriska.

Američka kompanija za podatke o imovini i analitiku KorLodžik procenila je u petak osigurane gubitke od uragana Ijan na Floridu između 28 i 47 milijardi dolara, što bi mogla da bude najskuplja oluja u toj državi od uragana Endrju 1992. godine.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.