STRAŠAN SNIMAK NAKON UDARA URAGANA NA FLORIDI: Sva tragedija se vidi IZ PTIČJE PERSPEKTIVE (VIDEO)
Uragan, Foto: Printscreen/facebook

ZAPANJUJUĆE

STRAŠAN SNIMAK NAKON UDARA URAGANA NA FLORIDI: Sva tragedija se vidi IZ PTIČJE PERSPEKTIVE (VIDEO)

Snimak je snimljen tokom procene štete iz vazduha od strane šerifa okruga Lee Carmine Marcenoa, koji je rekao da je ostao bez reči nakon obilaska posledica oluje

Objavljeno:

Zapanjujući video snimak iz vazduha prikazuje kuće, mostove, puteve i drveće sravnjene u delovima okruga Lee na jugozapadu Floride u četvrtak ujutru nakon što se uragan Ian koji je na svom vrhuncu dostigao status oluje četvrte kategorije, izazvao je poplave i olujne udare na ovom prostoru.

Snimak je snimljen tokom procene štete iz vazduha od strane šerifa okruga Lee Carmine Marcenoa, koji je rekao da je ostao bez reči nakon obilaska posledica oluje.

„Kada posebno pogledate plažu Fort Majers, nema reči da je opišete, izgleda kao da je veliki tornado prošao kroz nju. Kuće koje bi stajale visoko, zgrade, potpuno su nestale“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Još jedan snimak snimljen na tlu Fort Majers Bič prikazuje zgrade koje su raznete i šetalište prekriveno krhotinama i oborenim palmama.

Fort Majers izdao je naredbu o ostanku kod kuće i zapretio prekršiteljima kažnjavanjem.

Stanovnici se takođe suočavaju sa savetom za prokuvavanje vode u celom okrugu zbog kvarova na sistemu za prečišćavanje vode, iako su lokalni zvaničnici priznali da mnogi ne mogu da prokuvaju vodu zbog nedostatka struje.

Skoro 89% stanovnika okruga Li ostalo je bez struje od četvrtka popodne.

Okrug Šarlot, koji se nalazi direktno na severu okruga Li, takođe je guverner Floride opisao kao „isključen iz mreže“ zbog rasprostranjenih nestanka struje.

1 / 4 Foto: printscreen/twitter/PMBreakingNews

Predsednik Džo Bajden je u četvrtak odobrio veliku deklaraciju o katastrofi za Floridu, čime je federalno finansiranje postalo dostupno za stanovnike više okruga, uključujući Lija i Šarlot.

„Daćemo sve od sebe da povratimo Floridu što je pre moguće“, rekao je on nakon što je prisustvovao brifingu Federalne agencije za vanredne situacije u četvrtak popodne.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.