REPORTER IZVEŠTAVAO TOKOM RAZORNOG TORNADA, PA DOŽIVEO ŠOK: Udarila ga GRANA, jedva ostao na NOGAMA! (VIDEO)
Ilustracija, Foto: Printscreen Twitter

URAGAN NE PRESTAJE

REPORTER IZVEŠTAVAO TOKOM RAZORNOG TORNADA, PA DOŽIVEO ŠOK: Udarila ga GRANA, jedva ostao na NOGAMA! (VIDEO)

Uragan je prouzrokovao katastrofalne poplave

Objavljeno:

Uragan Ijan koji se obrušio na Floridu doneo je vetrove od 250 kilometara na čas čime je to postala peta najsnažnija oluja koja je ikada pogodila američko kopno.

Meteorolog Džim Kantore je bio na licu mesta u Fort Majersu želeći da zabeleži dolazak oluje što je svakako bio rizičan zadatak.

Udari vetra su dostizali i brzinu od 177 km na čas, a jedna grana je doletela pravo na Kantorea i udarila ga u nogu.

Reporter se dugo mučio kako bi ostao na mestu što samo pokazuje koliko su vremenske prilike bile neverovatne, ali i opasne.

- Sakrili smo se u jednoj zgradi, a čini se da je voda već premašila metar dubine. Ovo je jedan od najgorih uragana koje sam ikada iskusio, a tokom 25 godina pratio sam oko 90 oluja - napomenuo je.

Uragan Ijan pogodio je Floridu, praćen silovitim vetrom i obilnim padavinama koje su prouzrokovale katastrofalne poplave i nestanak struje širom te američke savezne države.

Više od 2,5 miliona stanovnika Floride, na obalama Meksičkog zaliva, dobilo je naredbu ili upozorenje za evakuaciju, u trenutku kada se približavao uragan Ijan, koji pre toga pogodio Kubu.

Ijan je praćen vetrom od 185 km/h stigao u sredu na kopno, na jugozapadu Floride, u 15:05 sati po lokalnom vremenu, u blizini Kajo Koste kao oluja 4. kategorije prema Nacionalnom centru za uragane (NHC).

- Uragan je prouzrokovao katastrofalne poplave - dodaje se u saopštenju NHC.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.