DEČAK (9) ČUO ČUDAN ZVUK U UHU: Kada su ugledali šta mu je ZABODENO u bubnu opnu, NIJE IM BILO DOBRO!
Dečakovo uvo, Foto: Profimedia

NOĆNA MORA

DEČAK (9) ČUO ČUDAN ZVUK U UHU: Kada su ugledali šta mu je ZABODENO u bubnu opnu, NIJE IM BILO DOBRO!

Ono što se dogodilo devetogodišnjem dečaku iz Konektikata je prava noćna mora

Objavljeno:

Dečak je nekoliko dana čuo čudan zvuk u uvetu, a ono što su pronašli unutra je šokiralo sve. Ispostavilo se da mu je u uvetu bio krpelj i to zaboden u bubnu opnu. Doktor koji je lečio dete priznao je da se nikada nije susreo sa sličnim slučajem. Neobičan događaj objavljen je u časopisu The New England Journal of Medicine.

Krpelja u ušnom kanalu

Dečak nije osećao bol i nije imao problema sa sluhom. Jedina neprijatnost je bilo dosadno i glasnije zujanje i osećaj da se nešto zaglavilo u desnom uhu. Kada je nekoliko dana kasnije doktor pogledao u ušni kanal dečaka, sve je postalo jasno - neprijatni zvuci su bili zvuci krpelja koji puze u uhu.

Uši
foto: Youtube printscreen/BRIGHT SIDE

Otorinolaringolog koji je pregledao 9-godišnjaka video je krpelja pričvršćenog za bubnu opnu u uhu. Koža oko parazita koji se hrani je bila upaljena.

Doktor Dejvid Kasle, otorinolaringolog u dečjoj bolnici Jejl Nju Hejven koji je bio uključen u lečenje pacijenta, priznao je da nikada ranije nije video ovakav slučaj. Istovremeno, on je naglasio da se ovakve situacije dešavaju, iako izuzetno retko.

1 / 4 Foto: Printscreen

Dr Erik Valdman, šef pedijatrijske otorinolaringologije na Jejlu u Nju Hejvenu, prvobitno je pokušao da tradicionalno ukloni krpelja. Nažalost, ispostavilo se da je on duboko zagrizao bubnu opnu da se može ukloniti samo hirurški (pod opštom anestezijom).

Nakon što je krpelj uklonjen, dečaku su date antibiotske kapi za uši kako bi se sprečilo razvoj infekcije. Kako prenosi livescience.com, mesec dana nakon zahvata, devetogodišnjak se osećao veoma dobro, nije bilo znakova bolesti koju prenose krpelji, a bubna opna je zarastala bez problema.

Parazit koji su lekari uklonili iz dečakovog uha identifikovan je kao livadski krpelj. Ova vrsta, opasna je i po ljude (kao i pse i mačke).

(Espreso / NajŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media