STARI BIBLIOTEKAR UMRO JE TIHO, TAJNA KOJU JE PONEO SA SOBOM LJUDE JE ZGRANULA: Kada se sve saznalo, bilo je KASNO
Foto: Printscreen

KAKVA PRIČA

STARI BIBLIOTEKAR UMRO JE TIHO, TAJNA KOJU JE PONEO SA SOBOM LJUDE JE ZGRANULA: Kada se sve saznalo, bilo je KASNO

Upravo zbog njegove skromnosti, svi su ostali preneraženi kad su shvatili kakvu je tajnu od njih krio skoro pola veka

Objavljeno:

Bibliotekar Robert Morin je preminuo tiho, jao što je i živeo. Ipak, u školi u kojoj je radio skoro 50 godina nisu ni slutili kakvo ih iznenađenje očekuje od dobroćudnog čike.

Robert je na Univerzitetu u Nju Hempširu diplomirao 1963. godine i da tada je radio u fakultetskoj biblioteci. Bio je omiljen među svim studentima i zaposlenima, a pamte g kao tihog čoveka koji živi jednostavnim životom i više od svega na svetu voli knjige.

Upravo zbog njegove skromnosti, svi su ostali preneraženi kad su shvatili kakvu je tajnu od njih krio skoro pola veka.

Robert je školi kojoj je posvetio život ostavio u testamentu pravo blago. Ne mislimo na figurativno blago, već pravo pravcato bogatstvo od četiri miliona dolara!

On je bio toliko pasioniran čitalac da je pročitao svaku knjigu objavljenu u Americi od 1930. do 1940. godine, a za života ukupno 1.938 knjiga. Štedeo je celog života, a da niko o tome nije imao pojma.

Za biblioteku u kojoj je radio namenio je 100.000 dolara.

Vest o njegovom velikodušnom činu objavljena je na sajtu Univerziteta, na kom je navedeno da će novac biti iskorišćen za stipendiranje đaka koji rade kako bi mogli da plate školovanje, za pomoć zaposlenima koji su profesiju posvetili bibliotekarstvu i za renoviranje multimedijalnih čitaonica.

Osim toga, pomoći će i u proširivanju centra za karijerno savetovanje.

- Morinova posvećenost Univerzitetu i njegova filantropska nesebičnost su zaista inspiracija za sve nas - rekao je rektor Mark Hadlston.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.