SNIMAK POLICAJACA KOJI PUCA U BIZARNU SILUETU ŠOKIRAO: Neki misli da je u pitanju BIĆE iz jezivog PREDANJA! (VIDEO)
Deo sa snimka, Foto: Printscreen/Youtube/ Tottal info

NEVERICA!

SNIMAK POLICAJACA KOJI PUCA U BIZARNU SILUETU ŠOKIRAO: Neki misli da je u pitanju BIĆE iz jezivog PREDANJA! (VIDEO)

Blizak susret policije i nekoga ko se zatekao u jednom butiku

Objavljeno:

Iako nama goblini zvuče kao nešto čega ima samo u Gospodaru prstenova i ostvarenjima inspirisanim Tolkinovim delima, slično mitsko stvorenje se itekako ozbiljno shvata u južnoameričkim zemljama. Do te mere da će se mnogi prekrstiti na sam pomen zloglasnog – Pombera.

U tom delu sveta, posebno u ruralnim krajevima, Pombero nije nikakva zafrkancija, a tome svedoči i skorašnji snimak koji je preplavio društvene mreže, portale, pa čak i televizijske informativne emisije.

Naime, na njemu se vidi kako je u ponedjeljak u naselju Ita Enramada paragvajske prestonice Asunsiona došlo do bliskoga susreta policije i nekoga ko se zatekao u jednom butiku. Došlo je i do pucnjave, a pojedini su se na temelju fizionomije figure u senci upitali da li su organi reda možda imali posla sa paranormalnim bićem.

Tako nešto je u naslovu zapitao i novinar portala najvećeg argentinskog lista Klarin, drugog po tiražu na španskom govornom području.

Pojašnjenja radi Pomberom se smatra mitološko humanoidno stvorenje kojeg takođe nazivaju “Čovekom od noći”. Legende kažu da je najpre zainteresovan za nezahvalne devojke. Tera ih da ga ljube, da sa njim imaju polni odnos, a narodna predanja ga opisuju kao niskog i vrlo ružnog muškarca.

Navodno se, kao šumsko stvorenje, često može čuti kako zviždi čime najavljuje svoj dolazak, a smatra se i zaštitnikom ptica, pogotovo od dece koja ih gađaju praćkama.

Kako bi ga se potkupio i oraspoložio, Pombera je potrebno podmićivati rumom i cigarama, a neki veruju i kako ga česti pokloni mogu pretvoriti u prijateljski nastrojeno biće koje potom pomaže seljanima tako što im čuva blago.

Pa ako su neki i imali privilegiju da ga upoznaju, zamjenik policijskog komesara Bernardo Akvino Melgareho odbacio je na senzacionalistička nagađanja i kazao da njegovi službenici nisu tu noć imali posla sa goblinom, već s muškarcem koji je najverojatnije pod uticajem droga provalio u butik, preneo je naknadno ABC.

Kazao je da policajci na kraju nisu uspeli da ga uhapse jer se bacio u obližnju reku, ali i je dodao da zahvaljujući intervenciji nije uspeo ništa da ukrade.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.