NENSI PELOSI IZAZVALA BURU TOKOM INTERVJUA: Odbila da odgovori na KLJUČNO pitanje, tiče se BAJDENA!
Nensi Pelosi, Foto: Profimedia

mandat

NENSI PELOSI IZAZVALA BURU TOKOM INTERVJUA: Odbila da odgovori na KLJUČNO pitanje, tiče se BAJDENA!

Pelosi, koja je bila predsedavajuća Predstavničkog doma od 2019, a na istoj funkciji je bila između 2007. i 2011, navodno razmatra ulogu ambasadora u Italiji ukoliko demokrate izgube kontrolu nad Kongresom posle međuizbora

Objavljeno:

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi odbila je da kaže da li predsednik Džozef Bajden treba da se kandiduje za drugi mandat 2024. godine, nakon što je on bio neodlučan po tom pitanju tokom nedavnog intervjua.

Članica demokratske stranke i predstavnica Kalifornije upitana je o izgledima za reizbor Bajdena tokom konferencije za novinare u četvrtak, a jedan novinar je primetio da se predsednik „nije obavezao da će se kandidovati za reizbor“ tokom svog poslednjeg gostovanja u Si-Bi-Esovoj emisiji „60 minuta".

- Predsednik Bajden je predsednik Sjedinjenih Američkih Država. Učinio je veliku uslugu našoj zemlji - pobedio je Donalda Trampa. Ne zaboravimo to. Ako vam je stalo do vazduha koji udišemo, vode koju pijemo, obrazovanja naše dece, posla za vaše porodice, penzija za starije, bilo koji predmet može se imenovati - odgovorila je ona, pa se utišala.

- Ne ulazim u politiku o tome da li predsednik treba da se kandiduje ili ne - nastavila je Pelosi, nastavljajući da postavlja druga pitanja.

Na pitanje postavljeno u emisiji „60 minuta“ o tome da li planira da uđe u trku 2024. Bajden je rekao da još nije doneo „čvrstu odluku“, umesto toga istakavši da je za sada „to samo namera“. On je dalje opisao različite zakonske uslove za kandidate koji su zvanično najavili kampanju, sugerišući da je „prerano“ za pokretanje tog procesa.

1 / 6 Foto: Profimedia

Pelosi, koja je bila predsedavajuća Predstavničkog doma od 2019, a na istoj funkciji je bila između 2007. i 2011, navodno razmatra ulogu ambasadora u Italiji ukoliko demokrate izgube kontrolu nad Kongresom posle međuizbora, prema izvorima koje citira Foks njuz.

Bonus video:

02:27

KURTI OHRABRUJE ALBANSKE EKSTREMISTE ZA NAPAD NA SRBE! Drecun za Kurir TV: Povećan broj etničko motivisanih NAPADA na srpski narod

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.