"KAD RADNIK UMRE NA POSLU, MENADŽENT SAMO TREBA DA ZAKUCA POKLOPAC": Ovo još NISTE VIDELI, bizarnost kakve NEMA!
Stolica-kovčeg, Foto: Printscreen/Instagram/chairboxdesign

"JEDNOSTAVNO, ALI EFIKASNO"

"KAD RADNIK UMRE NA POSLU, MENADŽENT SAMO TREBA DA ZAKUCA POKLOPAC": Ovo još NISTE VIDELI, bizarnost kakve NEMA!

Napravljena u obliku kovčega, ova drvena stolica je nedavno osvojila internet

Objavljeno:

Da li ste neko ko apsolutno prezire svoj beznadežni posao u korporaciji? "Onda bi ovo mogla biti stolica za vas", piše yankodesign.com.

Napravljena u obliku kovčega, ova drvena stolica je nedavno osvojila internet. Korisnik Tvitera je 7. septembra podelio vest o stolici, a svi kojima je posla "preko glave" - pronašli su sve u ovoj objavi.

Dizajner stolice je neko vreme bio potpuna misterija, ali mu je onda otkriven trag. U pitanju je Chairbox Design, sa sedištem u Londonu.

"Kada zaposleni umre na poslu, menadžment samo treba da zakuca poklopac i otkotrlja ga u korporativno groblje. Jednostavno, ali efikasno", ovako dizajneri opisuju nesvakidašnju, možemo reći bizarnu stolicu.

Stolica je napravljena od izrezbarenog drveta i prilično podseća na tradicionalni kovčeg, međutim, unutrašnjost je takođe od drveta. Dakle, ne postoji udoban jastučić, tako da se udobno smestite, i ovaj komad nameštaja je nesumnjivo aluzija na stanje u poslovnom svetu u 21. veku.

Posebno se napominje da "svo to drvo pruža odličnu lumbalnu podršku". Stolicu je moguće kupiti u raznim nijansama braon boje, od svetle do tamne.

Takođe je bilo mnogo spekulacija o poreklu i uticaju stolice-kovčeg. Čini se da je inspirisana slikom Renea Magrita pod nazivom "Balkon" (1950). Slika podrazumeva četiri kovčega na balkonu, a jedan od njih je stolica-kovčeg.

Ova slika je, pak, zasnovana na istoimenom delu Eduarda Manea iz 1869. Na Maneovoj slici troje ljudi pozira na balkonu, a žena sedi na stolici.

Konceptualna stolica-kovčeg savršeno predstavlja sve užasne emocije koje zaposleni osećaju tokom celog radnog dana. "To odražava osećaj propasti koji neko doživljava, jer mora da sedi na još jednom besmislenom sastanku koji bi mogao biti mejl", dodaje se u tekstu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.