SLAVNA VODITELJKA JE U JAVNOST IZBACILA OZBILJNE STVARI: Tvrdi da joj je POZNATI POLITIČAR OVO URADIO!
Kristijan Amanpur, Foto: Printscreen/Youtube

incident

SLAVNA VODITELJKA JE U JAVNOST IZBACILA OZBILJNE STVARI: Tvrdi da joj je POZNATI POLITIČAR OVO URADIO!

Voditeljka je rekla i da joj je pomoćnik jasno stavio do znanja da intervjua neće biti ukoliko ne bude nosila maramu

Objavljeno: 20:16h

Poznata voditeljka američke mreže CNN Kristijan Amanpur napisala je danas na svom Tviter nalogu da je iranski predsednik Ebrahim Raisi odbio joj da intervju jer nije htela da stavi maramu tokom razgovora.

„Planirala sam da pričam sa Raisijem o raznim temama, posebno nakon protesta u Teheranu povodom smrti mlade iranske devojke Maše Amini u pritvoru. Trebalo je to da bude prvi intervju Raisija na američkom tlu posle posete Njujorku i Generalnoj skupštini UN“, navela je Amanpur na Tviteru.

Ona je dodala da se nakon nedelja planiranja i osmočasovnog postavljanja tehničke opreme Raisi jednostavno nije pojavio.

1 / 3 Foto: Profimedia

„Posle 40 minuta kašnjenja, njegov pomoćnik se pojavio i rekao da je predsednik poručio da treba da nosim maram, jer su trenutno sveti meseci Muharam i Safar. Ljubazno sam odbila taj zahtev. U Njujorku smo, gde ne postoji zakon ili tradicija da se nose marame. Podsetila sam da nijedan prethodni iranski predsednik nije tražio da nosim maramu kad sam intervju radila van Irana“, objasnila je Amanpur.

Voditeljka je rekla i da joj je pomoćnik jasno stavio do znanja da intervjua neće biti ukoliko ne bude nosila maramu.

„Rekao je da je to ‘pitanje poštovanja’ i osvrnuo se na situaciju u Iranu, aludirajući na proteste koji su zahvatili zemlju. Ponovo, rekla sam da ne mogu da se složim sa ovim neočekivanim uslovom bez presedana. Posle toga smo otišli, intervjua nije bilo“, dodala je Amanpur.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.