"ZALJUBIO SAM SE POTPUNO I BEZREZERVNO": Beskrajna LJUBAV princa Filipa ovekovečena na neobičnom PORTRETU (FOTO)
Kraljica Elizabeta II i Princ Filip, Foto: Profimedia

PRELEPO!

"ZALJUBIO SAM SE POTPUNO I BEZREZERVNO": Beskrajna LJUBAV princa Filipa ovekovečena na neobičnom PORTRETU (FOTO)

Ovo ulje na platnu pod nazivom "Kraljica za doručkom" objavljeno je u knjizi "Kraljevski portret: slika i uticaj" 2010. godine

Objavljeno:

Mnoge kraljevske rezidencije ispunjene su portretima kraljevske porodice, ali postoji jedna posebno sentimentalna slika kraljice Elizabete II koju je naslikao njen pokojni suprug princ Filip.

Vojvoda od Edinburga, koji je preminuo 9. aprila prošle godine, naslikao je kraljicu u intimnom okruženju za vreme doručka, 1965. godine.

Njeno veličanstvo sedi za drvenim postavljenim stolom i čita novine. Pretpostavlja se da je slika nastala u dvorcu Vindzor.

Ovo ulje na platnu pod nazivom "Kraljica za doručkom" objavljeno je u knjizi "Kraljevski portret: slika i uticaj" 2010. godine.

U opisu slike stoji Filipova posveta kraljici:

"Zbog toga što sam pošteđen u ratu i video sam pobedu, pružila mi se prilika da se odmorim i prilagodim sebi, zaljubio sam se potpuno i bezrezervno, pa i svetske nevolje izgledaju sitno, sitno."

Dvorac Vindzor je bio mesto gde su kraljica i princ obično boravili u vreme Uskrsa, ali su proveli dosta vremena u rezidenciji tokom pandemije.

Bonus video:

03:18

SRBIJI VREME IDE NA RUKU! Stručnjaci: Mnoge zemlje imaju interes da tzv. KiM ne postane nezavisno NEOPHODAN DIJALOG SA AMERIKOM

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.