"SRCE MU JE BILO SLOMLJENO": Princ Hari PONIŽEN tokom bdenja za kraljicu, pogledajte samo šta se DESILO!
Ilustracija, Foto: Profimedia

bdenje

"SRCE MU JE BILO SLOMLJENO": Princ Hari PONIŽEN tokom bdenja za kraljicu, pogledajte samo šta se DESILO!

Unutrašnji izvor je negirao da je ikada razmatrana alternativna odeća za ceremoniju

Objavljeno:

Nakon što je dobio posebnu dozvolu kralja Čarlsa III, tokom bdenja za kraljicu Elizabetu II. Princ Hari je nosio svoju vojnu uniformu, ali uz malu promenu, piše Page Sik.

Dok je njegov brat princ Vilijam (40) bio u punoj uniformi, u odeći koju je Hari dobio od Bakingemske palate nedostajao je ključni deo: kraljičini inicijali "ER". Vilijamova uniforma, primetili su lojalni kraljevski sledbenici, imala je inicijale na obe epolete, dok Harijeva nije.

- Srce mu je slomljeno - rekao je prijatelj kraljevske porodice londonskom Sandej Tajmsu.

- Mora da postoji neka namera iza pomeranja bakinih inicijala - dodaje.

Štaviše, prijatelj je objasnio da je princ zamalo obukao standardno odelo kako bi izbegao "poniženje".

Unutrašnji izvor je negirao da je ikada razmatrana alternativna odeća za ceremoniju, ali je priznao da su inicijali zaista uklonjeni sa Harijeve uniforme.

Princu, koji se povukao sa kraljevskih dužnosti 2020. godine i kojem je oduzeta počasna vojna titula, prvobitno je zabranjeno da nosi vojnu uniformu. Član kraljevske porodice sa sedištem u Kaliforniji, takođe odlikovani vojni veteran koji je služio u Avganistanu, nosio je standardno odelo dok je hodao iza kraljičinog kovčega tokom procesije ranije ove nedelje.

Princ Vilijam, Princ Hari, Princeza Dajana
foto: Profimedia

Portparol Saseksa odbio je da komentariše slučaj.

U petak je objavljeno da je kralj Karlo III. poništio edikt i dao dozvolu svom sinu i njegovom kontroverznom bratu, princu Endru, da obojica nose svoje vojne uniforme tokom bdenja za kraljicu Elizabetu II. u Vestminster holu.

Podsetimo, Endru je bio primoran da se povuče iz javnog života zbog katastrofalnog intervjua za Bi-Bi-Si 2019. godine u kojem je branio prijateljstvo sa osuđenim seksualnim prestupnikom Džefrijem Epstajnom i pokazao uznemirujući nedostatak empatije prema Epštajnovim žrtvama.

Međutim, izvor je za Dejli miror rekao da je Hariju situacija bila "smešna" s obzirom na prinčev impresivan vojni rekord.

Služio je deset godina u vojsci, uključujući dve u Avganistanu, i osnovao Invictus Games, međunarodni sportski događaj za ranjene, povređene i bolesne vojnike i žene, kao i vojnike i veterane.

1 / 8 Foto: Profimedia

Stranica šest izvestila je u četvrtak da princ Hari nije tražio promenu.

- Jednostavno je bio spreman da obuče šta god mu je baka planirala. "On je fokusiran na to da joj oda počast i to je to", rekao je izvor blizak princu Hariju.

Nejasno je da li će Hariju biti dozvoljeno da nosi svoju vojnu uniformu na kraljičinoj sahrani u ponedeljak.

Bonus video:

03:18

SRBIJI VREME IDE NA RUKU! Stručnjaci: Mnoge zemlje imaju interes da tzv. KiM ne postane nezavisno NEOPHODAN DIJALOG SA AMERIKOM

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.