PALAČINKE PO RECEPTU KRALJICE ELIZABETE: Često ih SAMA pravila, ne možete da zamislite šta je sve stavljala u njih!
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

RECEPT

PALAČINKE PO RECEPTU KRALJICE ELIZABETE: Često ih SAMA pravila, ne možete da zamislite šta je sve stavljala u njih!

Recept za preukusnu poslasticu koju je spremala kraljica lično

Objavljeno:

Kraljica je imala određena pravila u ishrani kojih se držala, kao i rituali koji bez kojih nije mogla da zamisli dan. Ono što je malo ko znao je da je kraljica obožavala škotske palačinke. Često ih je i sama spremala, a prilikom posete američkog predsednika Ajzenhauera 1959. godine, one su bile servirane kao dezert.

Ajzenhauer se toliko oduševio njihovim ukusom, da je kraljicu pitao za recept. Ona mu je pisanim putem isti poslala, a pored potrebnih sastojaka i načina pripreme, na receptu je pisala mala napomena."Kada pravim manje palačinki, smanjim količinu brašna i mleka, ali količinu ostalih sastojaka ne menjam. Takođe, ponekad sam ih pripremala tako što sam umesto šećera koristila melasu ili zlatni sirup i to može da bude veoma ukusno", poručila je Elizabeta.

1 / 5 Foto: Profimedia

Isprobajte recepturu kraljice Elizabete koja je oduševila najveće moćnike.

Potrebni sastojci:

4 šoljice brašna (oko 400 grama) 4 kašike šećera u prahu 2 šoljice mleka 2 jaja 2 kašičice sode bikarbone 3 kašičice vinskog praška za pecivo (dostupan u bolje snadbevenim prodavnicama zdrave i organske hrane) 2 kašike istopljenog putera

Način pripreme:

Umutite zajedno jaja, šećer i polovinu potrebne količine mleka. Dodajte brašno u umućenu smesu, pa ponovo mešajte, dodajući i preostalo mleko, sodu, prašak za pecivo i maslac. Testo treba da bude gušće od smese za obične palačinke, odnosno nikako ne bi trebalo da se razliva.

Palačinke bi oblikom trebalo da podsećaju na američke, dakle pravite manje krugove na tiganju. Tiganj premažite ga sa malo ulja kako se testo ne bi lepilo.

Palačinke pržite na dobro zagrejanom tiganju, a kada se na površini palačinke pojavite meurići okrenite je i pecite na drugoj strani još oko 30 do 60 sekundi, odnosno dok ne porumene. Prijatno, uživajte!

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.