POTPREDSEDNICA ARGENTINE PRVI PUT PROGOVORILA O ATENTATU: Živa sam zahvaljujući OVOME! (VIDEO)
Kristina Fernandez de Kirčner, Foto: Printscreen/Youtube/CN en Espanol

OGLASILA SE

POTPREDSEDNICA ARGENTINE PRVI PUT PROGOVORILA O ATENTATU: Živa sam zahvaljujući OVOME! (VIDEO)

Zbog pokušaja ubistva potpredsednice Argentine uhapšeni su 35-godišnjak i njegova 23-godišnja devojka

Objavljeno:

Potpredsednica i bivša predsednica Argentine Kristina Fernandez de Kirčner (69) prvi put je javno komentarisala pokušaj atentata na nju početkom u Buenos Ajresu.

Ona je rekla da je živa „zbog boga i device Marije“. Argentinska potpredsednica kaže da ju je papa Franjo nazvao dan nakon pokušaja atentata kako bi je utešio, piše BBC.

„Osećam da sam živa zahvaljujući Bogu“

Tokom jučerašnjeg sastanka sa sveštenicima i časnim sestrama Kirčner je rekla da oseća da je živa zahvaljujući Bogu i devici Mariji.

„Ako trebam zahvaliti Bogu i Mariji, onda to trebam učiniti okružena sveštenicima“, rekla je argentinska potpredsednica. Zahvalila je i Papi, koji je takođe Argentinac, jer ju je nazvao samo nekoliko sati nakon neuspelog napada, prenosi Index.hr.

„Papa Franjo me nazvao rano sledećeg dana. Razgovarali smo telefonski i rekao mi je da delima mržnje i nasilja uvek prethode reči mržnje i nasilja“, rekla je Kirčner.

Zbog pokušaja ubistva potpredsednice Argentine uhapšeni su 35-godišnjak i njegova 23-godišnja devojka.

Podsetimo, pokušaj atentata se dogodio kada je Kirčner sa službenom pratnjom došla pred svoju kuću pa ju je 35-godišnji Brazilac Fernando Sabag Montiel pokušao upucati iz neposredne blizine. No pištolj nije opalio. Navodno je bio napunjen sa pet metaka.

Montiel i njegova 23-godišnja devojka Brenda Uliarte optuženi su za pokušaj ubistva, a oboje negiraju svoju upletenost u pokušaj atentata.

Montiel je prošle godine dobio kaznenu prijavu kada ga je u martu policija zaustavila u autu bez registarskih tablica. Kod njega je tada pronađena mačeta duga 35 centimetara.

Prema fotografijama objavljenima na društvenim mrežama, vidi se da 35-godišnjak na laktu ima tetovažu crnog sunca. Reč je o nordijskom simbolu koji su preuzeli nacisti te okultno društvo Tule, koje su osnovali bogate aristokrate i koje je branilo nadmoć arijske rase. Od 1918. do 1922. grupa je počinila 300 političkih zločina, pokazuju podaci.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.