VAŽAN POTEZ DŽOZEFA BAJDENA: Tiče se slučaja zbog kojeg VARNIČI SA RUSIMA
Džozef Bajden, Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

SLUČAJ

VAŽAN POTEZ DŽOZEFA BAJDENA: Tiče se slučaja zbog kojeg VARNIČI SA RUSIMA

Vilan, koji poseduje američki, britanski, kanadski i irski pasoš, osuđen je 2020. na 16 godina zatvora zbog špijunaže, iako je negirao optužbu

Objavljeno:

Predsednik SAD Džozef Bajden namerava da se sastane sa članovima porodica dvoje Amerikanaca zatvorenih u Rusiji – košarkaške zvezde Britni Grajner i bivšeg američkog marinca Pola Vilana, rekao je visoki zvaničnik američke administracije.

On je istakao da će Bajden biti domaćin odvojenih sastanaka u petak u Beloj kući sa suprugom Grajnerove i Vilanovom sestrom, prenosi Rojters.

„Predsednik želi da se uveri da porodice znaju da država misli na njih dvoje i da njegov tim svakodnevno radi na tim slučajevima“, rekao je visoki zvaničnik administracije.

Rojters podseća da je Grajner, nosilac dvostruke zlatne olimpijske medalje i zvezda Ženske nacionalne košarkaške asocijacije (WNBA), osuđena je 4. avgusta na devet godina u ruskom zatvoru zbog optužbi za posedovanje droge, a tu presudu je predsednik SAD okarakterisao kao „neprihvatljivu“.

1 / 10 Foto: EPA/Yuri Kochetkov

Vilan, koji poseduje američki, britanski, kanadski i irski pasoš, osuđen je 2020. na 16 godina zatvora zbog špijunaže, iako je negirao optužbu.

Bonus video:

01:01:20

CENTRALNI DNEVNIK 15.09.2022.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.