UMAKAO DŽIHADISTIMA: Policajac iz Iraka, izbegao sigurnu SMRT noseću žensku odeću! (FOTO)
Foto: Reuter/Michaela Rehle

hrabrost

UMAKAO DŽIHADISTIMA: Policajac iz Iraka, izbegao sigurnu SMRT noseću žensku odeću! (FOTO)

Dve i po godine Alavi se skrivao pod nikabom pred noževima i mecima ID, od kojih su stradale skoro sve njegove kolege
Objavljeno: 23:01h

Abu Alavi imao je tu nesreću da ga sredinom 2014. upad Islamske države u irački gradić Hamam al-Alil zatekne kao policajca. Prva stvar koju su teroristi ID počeli da čine po gradu, kao i svuda po Iraku i Siriji gde su upali, bilo je da hvataju upravo policaje i vojnike.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Dve i po godine Alavi se skrivao pod nikabom pred noževima i mecima ID, od kojih su stradale skoro sve njegove kolege. Više rangirane službenike ubijali su odmah, neretko na licu mesta, dok bi ostalima nudili neku vrstu amnestije. Abu Alavi odlučio je da se skriva. Prvo vreme u rupi u svojoj bašti, a kako su upadi ID koji su pretraživali područje učestali, shvatio je da se mora skrivati ili dalje ili na drugi način.

foto: printscreen/facebook/kurdistan news

Zato mu je palo na pamet da počne da oblači nikab, veo koji ID zahteva da moraju nositi sve žene, a koji prekriva i lice, otkrivenima ostavlja samo oči. Reporteru BBC ispričao je da je ispočetka bilo uzbudljivo "igrati se" s ID, ali kad se prvi put blizu mimoišao s militantima u crnom, zabave više nije bilo. Počeo je da strahuje da bi mu se moglo dogoditi ono što se dogodilo njegovim prijateljima koji su pribegli istoj prevari, samo što su ili bili manje uverljivi ili su imali manje sreće, pa su ih uhvatili.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.