MAKRON POZIVA NA PREKID VATRE: Da li će ga poslušati?
Emanuel Makron, Foto: Profimedia

SUKOBI

MAKRON POZIVA NA PREKID VATRE: Da li će ga poslušati?

Jermenija je sa Azerbejdžanom u novembru 2020. sklopila mirovni sporazum uz posredstvo Rusije, posle poraza jermenskih snaga u šestonedeljnom ratu oko Nagorno-Karabaha, u kojem je poginulo više od 6.500 ljudi

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je danas azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva da se vrati na poštovanje prekida vatre sa Jermenijom posle izbijanja novih sukoba izmedju dve zemlje.

U telefonskom razgovoru on je rekao predsedniku Alijevu da je hitno da se prekinu neprijateljstva i da se vrati na poštovanje primirja, saopštila je Jelisejska palata. ; Najmanje pedeset vojnika sa dve strane ubijena su danas u sukobima izmedju Jermeniji i Azerbejdžana.

Azerbejdžanske vlasti javile su večeras da je 50 njihovih vojnika poginulo u sukobima sa jermenskim snagama na granici sa Jermenijom u najtežim borbama od rata izmedju dve zemlje u 2022. ;Prethodno je ;Jermenija ;javila da je u borbama dve strane koje su izbile tokom noći stradalo 49 jermenskih vojnika.

Jermenija je sa Azerbejdžanom u novembru 2020. sklopila mirovni sporazum uz posredstvo Rusije, posle poraza jermenskih snaga u šestonedeljnom ratu oko Nagorno-Karabaha, u kojem je poginulo više od 6.500 ljudi.

1 / 9 Foto: Profimedia

Jermenija je tim sporazumom izgubila kontrolu nad delom Nagorno-Karabaha i okolnim oblastima u Azerbejdžanu posle više od 25 godina.

Bonus video:

59:45

CENTRALNI DNEVNIK 13.09.2022

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.