NOVI KRALJ JE TEŠKO BOLESTAN? Jedan DETALJ sa fotografije izazvao PANIKU, oglasio se ČUVENI DOKTOR! (FOTO)
Kralj Čarls III, Foto: Profimedia

zdravlje

NOVI KRALJ JE TEŠKO BOLESTAN? Jedan DETALJ sa fotografije izazvao PANIKU, oglasio se ČUVENI DOKTOR! (FOTO)

Kako je rekao, edem je uobičajeno stanje i uglavnom pogađa ljude starije od 65 godina jer je sposobnost kontrole tečnosti ograničena

Objavljeno:

Fotografije ruku novog vladara kruže internetom otkako je kraljica preminula u četvrtak u 96. godini u svojoj rezidenciji u Balmoralu.

Doktor Naj, viši predavač na Univerzitetu u Česteru, govorio je za Dejli star i dao svoje mišljenje o njegovom zdravlju.

Rekao je da “mnoga stanja” mogu dovesti do otečenih prstiju. Jedna od mogućnosti je bio edem ili zadržavanje tečnosti.

– Edem je stanje u kome telo počinje da zadržava tečnost u udovima, obično u nogama i gležnjevima, ali i u prstima, što dovodi do njihovog oticanja – rekao je dr Naj.

Kako je rekao, edem je uobičajeno stanje i uglavnom pogađa ljude starije od 65 godina jer je sposobnost kontrole tečnosti ograničena.

Drugi uzrok bi mogao da bude artritis.

– Artritis je još jedno uobičajeno stanje kod starijih od 60 godina. Često pogađa zglob palca ili zglobove prstiju. Prsti obično postaju ukočeni, bolni i otečeni i, iako lekovi mogu da pomognu u ublažavanju bola, otok može da ostane – ispričao je on.

Postoje i neki manje uobičajeni uzroci.

– Neuobičajeni uzroci mogu da uključuju ishranu sa visokim sadržajem soli koja dovodi do zadržavanja tečnosti, a takođe se dešava da lekovi za povišeni pritisak imaju nuspojave kao što je oticanje zglobova – objasnio je.

Ali, uprkos ovim potencijanim uzrocima, dr Naj kaže da ne postoji realan razlog za zbrinutost za zdravlje kralja Čarlsa.

– Sigurno nema razloga za brigu za zdravstveno stanje kralja, otečeni prsti su najverovatnije znak njegovih godina – dodaje.

Bonus video:

05:09

BRZE VESTI 10.09.2022. 14-55

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.