OVA LEPOTICA JE IMALA TRAGIČNU SUDBINU NAD KOJOM MNOGI PLAČU: Svet je bio zavijen u crno kad je čuo šta se desilo
Foto: Printscreen/Facebook

HOROR!

OVA LEPOTICA JE IMALA TRAGIČNU SUDBINU NAD KOJOM MNOGI PLAČU: Svet je bio zavijen u crno kad je čuo šta se desilo

Milerovi advokati su tvrdili da on možda pati od šizofrenije

Objavljeno: 14:33h

Student iz Australije je proglašen krivim za ubistvo svoje devojke dok je imao “psihotičnu epizodu”.

Džordan Brodi Miler (22) zadavio je svoju 18-godišnju devojku Emerald Vardl u kući svojih roditelja u Mejtlendu, blizu Sidneja.

Dok je bio u tom, izmenjenom stanju svesti, Miler je postao ubeđen da je njegova devojka demon i pokušava da isisa život iz njega pre nego što ju je ubio u junu 2020. godine, prenosi Dejli Mejl.

Porota na njegovom suđenju složila se sa tužiocima koji su tvrdili da je njegova psihoza nastala zbog hronične zloupotrebe droga i činjenice da je uzeo ogromnu dozu LSD-a 11 dana pre nego što je ubio svoju devojku.

Njegova odbrana je tvrdila da je Miler bio predisponiran na psihotičnu bolest u vreme tragedije. Nakon petodnevnog većanja, proglašen je krivim, piše Dejli Telegraf.

Suđenje je trajalo tri nedelje, posle čega je odlučeno da Miler ne ispunjava uslove za “posebnu presudu” koja bi ga proglasila krivim, ali ne i krivično odgovornim zbog psihotične bolesti.

Odbrana je takođe tvrdila da on nije nameravao da ubije svoju devojku, već “još jedno (neljudsko) stvorenje”, ali je i to odbijeno.

Umesto toga, odlučili su da je nasilje izazvano mentalnim zdravstvenim stanjem isključivo rezultat upotrebe droga.

Milerovi advokati su tvrdili da on možda pati od šizofrenije, ali je profesor Dejvid Grinberg dao dokaze koji sugerišu da je Milerovo stanje umesto toga ispunjavalo kriterijume psihoze izazvane drogom.

Devojka
foto: Facebook

Međutim, drugi psihijatar, profesor Olav Nilsen, rekao je da bi se “kladio” da Miler boluje od šizofrenije, koja se pogoršala upotrebom droga.

Majka ubijene devojke, Tanja Simšauzer, tokom suđenja je opisala naklonost koju je njena ćerka gajila prema Mileru, koga je opisala kao “velikog, stidljivog genija”.

Milerovi prijatelji i porodica opisali su ga kao “nežnog diva”, ali je nekoliko njih reklo da su primetili određene promene u njegovom ponašanju.

On je stupio u kontakt sa savetovalištem i kasnije je rekao vlastima da veruje da dobija poruke o demonima.

Pojavljujući se na sudu putem video-linka dan nakon hapšenja, Miler je u više navrata rekao sudu da je “ubica” uprkos molbama njegovog advokata da ćuti.

– Omotao sam svoje ruke oko grla Emerald Vardl – rekao je.

Ovaj 22-godišnjak, koji nije ranije osuđivan za nasilje u porodici, takođe je rekao vlastima da je bio svestan da davi svoju devojku.

Mileru je određen pritvor, a kazna će mu biti izrečena naknadno.

(Espreso/Dejli Mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.