UHAPŠEN TRAMPOV ČOVEK: Opzužbe na njegov račun su UŽASNE
Donald Tramp, Foto: Profimedia

HAPŠENJE

UHAPŠEN TRAMPOV ČOVEK: Opzužbe na njegov račun su UŽASNE

Benona (68) su federalci našli u luksuznoj jahti na obali Konektikata i uhapsili ga pod optužbom da je utajio više od milion dolara donacija

Objavljeno:

Dugogodišnji saveznik bivšeg predsednika Donalda Trampa Stiv Benon predao se danas kako bi se suočio s novim optužbama da je prevario donatore koji su dali novac za izgradnju zida na granici između SAD i Meksika.

Stiv Benon
Stiv Benon foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Benona (68) su federalci našli u luksuznoj jahti na obali Konektikata i uhapsili ga pod optužbom da je utajio više od milion dolara donacija, prenosi AP.

Tužioci su naveli da je hiljade investitora prevareno, pomislivši da će sve njihove donacije ići za projekat graničnog zida, ali je Benon umesto toga taj novac upotrebio za platu jednog zvaničnika kampanje i lične troškove.

Benon je prethodno potvrdio da će uskoro biti optužen.

Zid, Meksiko
foto: facebook / estudiotrespuntocatorce

„Okružni demokratski tužilac Alvin Bragg odlučio je da pokrene lažne optužbe protiv mene, jer smo ja i moja radio-emisija popularni među Trampovim republikanskim pristalicama“, naveo je on.

Dodao je da su federalni tužioci „učinili potpuno istu stvar u avgustu 2020. kako bi pokušali da ga sklone pre izbora“, misleći na njegovo hapšenje mesecima pre Trampovog poraza od Bajdena.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.