PORASTAO BROJ ŽRTAVA U KINI : 35 osoba NESTALO, na snazi NARANDŽASTO UPOZORENJE
Zemljotres, Foto: Profimedia

TUGA!

PORASTAO BROJ ŽRTAVA U KINI : 35 osoba NESTALO, na snazi NARANDŽASTO UPOZORENJE

Izdato je narandžasto upozorenje, drugo po jačini, za moguće geološke katastrofe u Ludingu, koje mogu da uključuju i stvaranje klizišta

Objavljeno:

Broj poginulih u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale, koji je pogodio jugozapadnu kinesku provinciju Sečuan porastao je na 82, prenosi Rojters.

U zemljotresu u ponedeljak, najjačem koji je pogodio pokrajinu od 2017, povređeno je više od 270 ljudi, dok se 35 vodi kao nestalo, javili su danas kineski mediji.

Vlasti su ponovo otvorile puteve do epicentra zemljotresa u Ludingu, navodi britanska agencija.

Ovaj grad je u sredu pogodio novi potres jačine 2,9 stepeni Rihterove skale, javili su državni mediji.

Izdato je narandžasto upozorenje, drugo po jačini, za moguće geološke katastrofe u Ludingu, koje mogu da uključuju i stvaranje klizišta.

Za centralni i zapadni Sečuan izdato je slabije, žuto upozorenje.

Snažan zemljotres pogodio je Sečuan u ponedeljak posle podne, sa epicentrom duboko u planinskom regionu na zapadu pokrajine.

1 / 3 Foto: Profimedia

Epicentar je bio u gradu Ludingu na dubini od 16 kilometara, na oko 180 kilometara jugozapadno od Čengdua ,glavnog grada provincije.

Zemljotres se osetio i u provincijama Šanksi i Guidžou, stotinama kilometara dalje.

Zemljotres su u Sečuanu nisu neobični, a ovaj od ponedeljka bio je najveći u provinciji od avgusta 2017. godine, kada je potres magnitude 7,0 pogodio prefekturu Aba severno od Ludinga, prenosi Rojters.

Poslednjih decenija, najrazorniji zemljotres u Sečuanu i u Kini bio je 2008. godine, kada je u potresu jačine 8,0 stepeni Rihterove skale u Venčuanu poginulo skoro 70.000 ljudi, navodi britanska agencija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.