BAJDENOVA SLIKA IZ MLADOSTI OSTAVILA ŽENE BEZ TEKSTA: Nećete verovati svojim OČIMA, bio je pravi MACAN! (FOTO)
Džo Bajden, Foto: Profimedia

NEVERICA

BAJDENOVA SLIKA IZ MLADOSTI OSTAVILA ŽENE BEZ TEKSTA: Nećete verovati svojim OČIMA, bio je pravi MACAN! (FOTO)

U javnosti se pojavila fotografija Bajdena iz mlađih dana koja je i te kako zainteresovala pripadnice lepšeg pola

Objavljeno:

Džozef Bajden je 46. i trenutni predsednik Sjedinjenih Američkih Država i bivši 47. potpredsednik SAD u administraciji Baraka Obame. Član je Demokratske stranke. Profesor je prava na više američkih univerziteta i od 1973. do 2009. senator države Delaver.

Bajden je rođen u Skrantonu u Pensilvaniji 1942. i živeo je tamo deset godina pre nego što se preselio u Delaver. Postao je pravnik 1969. i izabran je u okružni savet okruga Nju Kasl 1970.

Prvi put je izabran u Senat 1972, i postao je šesti najmlađi senator u istoriji Sjedinjenih Država. Ponovo je biran u Senat šest puta, i bio je četvrti senator po starešinstvu u trenutku kada je dao ostavku da bi preuzeo poziciju potpredsednika 2009. godine.

Bio je dugogodišnji član i bivši predsedavajući Komiteta za spoljne odnose. Protivio se Zalivskom ratu 1991, ali se zalagao za intervenciju Sjedinjenih Država i NATO tokom Rata u Bosni 1994. i 1995.

NATO
NATOfoto: Profimedia

Glasao je za rezoluciju koja je odobrila Rat u Iraku 2002, ali se protivio povećanju broja američkih trupa u Iraku 2007. Takođe je služio i kao predsedavajući Sudskog komiteta Senata, kada se bavio pitanjima vezanim za politiku o narkoticima, prevenciju kriminala, građanske slobode, i vodio je zakonodavne napore za donošenje Zakona o kontroli nasilnih zločina i sprovođenja zakona, kao i Zakona o nasilju protiv žena.

Predsedavao je Sudskim komitetom tokom kontroverznih nominacija Roberta Borka i Klarensa Tomasa za Vrhovni sud Sjedinjenih Država.

Još u ranoj fazi balkanskih konflikata, Džo Bajden je predstavljao pristalicu aktivne, i po potrebi agresivne spoljne politike SAD na Balkanu.

Među prvima je Slobodana Miloševića nazvao ratnim zločincem.

Slobodan Milošević
Slobodan Miloševićfoto: EPA/Predrag Mitić

Zalagao se za prekid sankcija na uvoz oružja prema srpskim protivnicima i za održavanje vojne obuke bosanskim muslimanima.

Njegov uticaj na Bila Klintona i zalaganje za ratnu opciju, bili su odlučujući za vojno angažovanje NATO-a u vazdušnim operacijama na Balkanu. Po sopstvenoj izjavi on je predložio bombardovanje Beograda 1999. godine.

1 / 9 Foto: Profimedia

U javnosti se pojavila fotografija Bajdena iz mlađih dana koja je i te kako zainteresovala pripadnice lepšeg pola.

Fotografija predsednika Amerike iz mlađih dana je sve ostavila u šoku, a Bajden je skoro pa neprepoznatljiv.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.