SKOČIO NA HAUBU, RAZBIO VETROBRAN, PA UDARIO ŽENU PESNICOM U LICE: To nije prvi INCIDENT besnog vozača Mercedesa!
Akaš Husein, Foto: Greater Manchester Police

horor!

SKOČIO NA HAUBU, RAZBIO VETROBRAN, PA UDARIO ŽENU PESNICOM U LICE: To nije prvi INCIDENT besnog vozača Mercedesa!

Akaš Husein osuđen je u četvrtak za krivično delo zajedno sa trojicom muškaraca zbog učešća u velikoj operaciji droge

Objavljeno:

Besni vozač Mercedesa skočio je na haubu automobila mlade žene, razbio joj vetrobran, a zatim je udario pesnicom u lice.

Akaš Husein osuđen je u četvrtak za krivično delo zajedno sa trojicom muškaraca zbog učešća u velikoj operaciji droge. Husein se pojavio zajedno sa Mohamedom Hakom, Mustafom Zaidijem i Zešanom Huseinom na sudu u Mančesteru zbog četiri incidenta.

Prvi je bio operacija droge koju su vodila dva brata Husein iz jednog stana koji je iznajmila tadašnja devojka Zešana Huseina - to je bilo 2018. godine, prenosi The Manchester Evening News.

Džef Vilan, tužilac, rekao je sudu da je trojac bio umešan u snabdevanje kokainom, kanabisom i ketaminom u komercijalnom preduzeću "srednjeg nivoa", sa vizit kartama pronađenim na imanju sa rečju "Akua" na njima i povezanim brojem telefona jednoj od linija droge koju koriste braća Husein.

Policija je počela istragu nakon što su komšije postale sumnjičave i zaustavila je Zešana, sada 21-godišnjaka, u centru Mančestera, kada je pre nekoliko godina ispustio nešto u reku pre nego što je priveden. Nekoliko telefona je zaplenjeno sa imanja, zajedno sa oko 3.000 funti gotovine pronađenih u fioci, zajedno sa kokainom u vrednosti od 2.755 funti, kanabisom u vrednosti od 7.100 funti i ketaminom od 405 funti.

Akaš Husein
foto: Greater Manchester Police

Akaš Husein (23) koji je pušten uz kauciju pošto je protiv njega bio u toku slučaj zavere o drogama, takođe se suočio sa optužbama za incident "bes na putu", koji je naizgled bio ničim izazvan.

Sud je saslušao kako je vozio crni mercedes u Salfordu 24. novembra 2018. godine, kada je zaglavio u saobraćaju, pre nego što je izašao ispred automobila kojim je upravljala mlada žena. Zatim je izašao iz automobila sa drugim muškarcem, skočio na haubu vozila i počeo da lupa po vetrobranskom staklu, pre nego što je sišao i udarao vozačevo staklo dok se ono nije razbilo. Zatim je udario ženu vozača pesnicom u lice, ostavljajući joj "zjapeću ranu" oko obrve koja je zahtevala šavove pre nego što se udaljila sa mesta događaja.

To ipak nije bio kraj uvreda Akaša Huseina, pošto se on takođe suočio sa još jednom optužbom, zajedno sa 21-godišnjim Hakom i Zaidijem. Prekršaj je povezan sa incidentom sa vatrenim oružjem u Velikom Mančesteru u ranim satima 4. juna 2019. godine, kada je nekoliko hitaca ispaljeno ispred kuće.

Akaš Husein i Hak su, kako se navodi, razgovarali telefonom sa navodnim napadačem, kome bi sledeće godine trebalo da se sudi za incident, nekoliko puta pre i posle incidenta. Akaš Husein, Hak i Zaidi su zatim ušli u taksi i krenuli u ulicu Krantok u Levenšulmeu, gde su zapalili pežo, za koji se veruje da je umešan u pucnjavu, u pokušaju da unište dokaze.

1 / 8 Foto: Greater Manchester Police

Grupa je posetila benzinsku stanicu, a snimci nadzorne kamere pokazuju Zaidija kako kupuje zelenu kantu za benzin. Nadzorna kamera sa mesta požara pokazuje kako grupa prolazi pored Zaidija koji drži kantu sa benzinom, pre nego što se grupa vrati nekoliko minuta kasnije bez kontejnera.

Jedan od razloga za odlaganje izvođenja kazne je i činjenica da navodnom napadaču treba da se sudi za počinjena krivična dela, ali će ročište biti održano tek sledeće godine. Obično sudovi pokušavaju da istovremeno osude sve optužene za srodna krivična dela, ali je u ovom slučaju napravljen izuzetak kako bi se sprečila dalja odlaganja.

Poslednji incident se odnosio na Hakovo učešće u nasilnoj konfrontaciji između dve grupe u ranim satima 12. juna 2020. Grupa prijatelja koja je bila napolju u baru u Velikom Mančesteru bila je umešana u nasilnu konfrontaciju sa grupom muškaraca nakon što je jedan od njih upao u automobil u vlasništvu jednog od muškaraca. Usledila je tuča, kada je Hak potrčao za grupom i krenuo u napad na jednog od muškaraca zajedno sa jednim od njegovih prijatelja, pre nego što su se dve grupe razdvojile kada je prvobitna žrtva uspela da pobegne.

Posetioci bara odlučili su da nastave izlazak i čekali su taksi kada ih je ponovo pronašla Hakova grupa, i usledio je drugi napad, pri čemu je Hak koristio štap za hodanje koji je koristio nakon što je povređen u drugom incidentu kao oružje. Udario je jednog od muškaraca u bočnu stranu glave, ostavivši veliku kvrgu, dok je grupa od oko 15 muškaraca opkolila grupu u baru, a nekoliko ljudi je pokušavalo da udari neke od nevinih ljudi. Član Hakove grupe je viđen sa nožem i posekao je jednu osobu dok je sedeo u zadnjem delu taksija, ostavljajući ga da krvari. Žrtve su uspele da se izbore sa Hakovom grupom, a taksista ih je odvezao u bolnicu.

Hitna pomoć, Saobraćajna nesreća, Uzbuna, Požar, Vatrogasci
foto: Profimedia

Sva četvorica su se izjasnila krivim za optužbe koje im se stavljaju na teret. Dejvid Birel, koji je zastupao braću Husein, pozvao je na popustljivost prema svojim klijentima jer su obojica bili veoma mladi u vreme krivičnog dela droge. Akaš, koji je napunio 19 godina dok je zavera bila u toku, nema relevantne osude, a protiv njega je izrečen nalog zajednice zbog ometanja policajca u martu 2018.

Birel je dodao da je činjenica da je zadao "samo" jedan udarac mladoj ženi umešanoj u incident "besa na putu", i činjenica da je njen ožiljak uglavnom bio sakriven obrvom, bili olakšavajući faktori, kao i činjenica da niko nije povređen u incidentu sa oružjem. On je takođe bio u zatvoru od pre pandemije, prolazeći kroz teške zatvorske uslove tokom izolacije i suočavajući se sa odlaganjem u procesuiranju svojih zločina.

Akaš Husein je osuđen na tri godine i četiri meseca zbog zavere za snabdevanje drogom klase A i klase B, 19 meseci za napad u incidentu besa na putu i ​​19 meseci zbog još jednog incidenta, ukupno šest i po godina zatvora.

1 / 5 Foto: Profimedia

Zešan Husein je osuđen na tri godine zatvora zbog zavere za nabavku droge klase A i klase B, što znači da mora odslužiti dodatnih 18 meseci zatvora nakon što mu istekne trenutni minimalni rok za kaznu.

Haku je izrečena zatvorska kazna od 28 meseci zbog narušavanja pravde i 15 meseci za nasilne nerede, ukupno tri godine i sedam meseci zatvora. Zaidi je osuđen na dve godine i mesec dana zatvora.

Bonus video:

11:37

PRIHODI NE MOGU DA PRATE RASHODE! Povećanje minimalca izjednačeno sa inflacijom: Atanacković: Od toga se ne može preživeti!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.