IDETIFIKOVANE PRVE ŽRTVE NEZAPAMĆENOG MASAKRA U KANADI: Ubice išle od vrata do vrata? (FOTO/VIDEO)
Demijen i Majls Sanderson, Foto: EPA-EFE/ROYAL CANADIAN MOUNTED POLICE

UBISTVO

IDETIFIKOVANE PRVE ŽRTVE NEZAPAMĆENOG MASAKRA U KANADI: Ubice išle od vrata do vrata? (FOTO/VIDEO)

Policija je odbila da spekuliše o motivu napada, ali komandir policije Bobi kameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad sugerisao je da bi pokolj mogao da bude povezan sa drogom

Objavljeno:

Majka dvoje dece, Lana Hed i 77-ogodišnji udovac Ves Peterson dve su od 10 žrtava ubijenih u krvavom piru koji su počinili Dejmijen Sanderson i Majls Sanderson u kanadskoj pokrajini Saskačevan.

Lanin bivši partner Majkl Bret Brns i otac njenih ćerki rekao je kako su Lana i njen sadašnji partner preminuli od povreda u koje im je naneo zloglasni dvojac u nedelju ujutru.

Rekao je da se mnogi članovi porodice bore s gubitkom i da je nedelju veče proveo u bolnici Melfort tešeći porodicu.

Stanovnici Veldona identifikovali su jednu od žrtava kao Vesa Petersona, 77-godišnjeg udovca.

"Ne bi ni mrava zgazio"

Rubi Vorks rekla je kako joj je Ves bio poput ujaka.

- Nije ništa učinio. Nije ovo zaslužio. Bio je dobar čovek mekog srca. Onesvestila sam se kad sam čula, poznajem ga još otkad sam bila mala. Niko u ovom gradu više neće spavati. Biće prestravljeni i da otvore vrata, rekla je Rubi.

Još jedan stanovnik Veldona opisao je žrtvu kao dobroćudnog starca: "Ne bi zgazio ni mrava".

Rekao je i kako je Petersonov unuk bio u podrumu kuće u vreme napada te da je on nazvao policiju.

Motiv i dalje nepoznat, ali policija spominje drogu

Policija je odbila da spekuliše o motivu napada, ali komandir policije Bobi kameron iz domorodačke zajednice u kojoj se dogodio napad sugerisao je da bi pokolj mogao da bude povezan sa drogom.

-To je destrukcija s kojom se suočavamo kad štetne ilegalne droge ulaze u naše zajednice. Zahtevano da vlasti poslušaju naše plemenske starešine i veća kako bi stvorili sigurnije i zdravije zajednice za naše ljude, rekao je Kameron.

Lokalni novinar: Ubice su išle od vrata do vrata

Logan Stejn, lokalni novinar, za BBC je ispričao da je region u kome se dogodio napad izuzetno zabačen. Prema zasad dostupnim informacijama, ubice su išle od vrata do vrata i napadale lokalce, rekao je Stejn.

1 / 6 Foto: Profimedia

Kevin Sanderson, jedan od izabranih zvaničnika u tom regionu, rekao je za Regina Leader Post da je cela zajednica u šoku.

-Žrtve su naši rođaci, prijatelji. Ovde smo svi većinom ionako rodbinski povezani, tako da je jako teško. Stravično je, rekao je Sanderson.

Bonus video:

01:24

RAT U UKRAJINI JE PROJEKAT ELITE! Pavić: Zapad žele SKOK cena gasa, cilj im je prikriven A SAMO ĆE SE OVA ZEMLJA EVROPE IZVUĆI

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.