PONOVO JE HAOS U ETIOPIJI: Amerika je REAGOVALA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Twitter/@AbiyAhmedAli

najgore mesto za život

PONOVO JE HAOS U ETIOPIJI: Amerika je REAGOVALA

Posle pet meseci primirja borbe su nastavljene 24. avgusta oko jugoistočnog vrha Tigraja izmedju etiopske savezne vlade i pobunjeničkih vlasti Tigraja

Objavljeno:

SAD će zbog ponovnog izbijanja neprijateljstava na severu Etiopije poslati svog specijalnog izaslanika da bi pozvali "sve strane" da prekinu borbe, rekla je danas portparolka Bele kuće.

"Izaslanik predsednika Bajdena za Rog Afrike Majk Hamer će posetiti Etiopiju od ovog vikenda da kaže da sve strane treba da prekinu vojne operacije i počnu mirovne pregovore", rekla je Karin Žan-Pjer.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube

Ona je rekla da SAD osudjuju ponovni ulazak Eritreje u sukob, produženu ofanzivu Fronta za oslobodjenje naroda Tigraja oko Tigraja i vazdušne udare etiopske vlade.

Pozvala je za nastavak humanitarnih operacija. Posle pet meseci primirja borbe su nastavljene 24. avgusta oko jugoistočnog vrha Tigraja izmedju etiopske savezne vlade i pobunjeničkih vlasti Tigraja, koji su u sukobi od novembra 2020. godine i uzajamno se optužuju za pokretanje novih neprijateljstava.

Tokom jedne prethodne faze sukoba eritrejske snage su podržale etiopsku vlast i eritrejski vojnicu su bili optuženi za razne zločine. Medjunarodna zajednica upućuje pozive za prekid vatre. Medjutim pregovori kojima se nada od juna izgledaju i dalje daleko.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.