TRENUTAK POKUŠAJA ATENTATA NA ARGENTINSKU POTPREDSEDNICU: Ova srećna okolnost SPASILA joj je život! (VIDEO)
Kristina Fernandez de Kiršner, Foto: Printscreen

JEZIVO

TRENUTAK POKUŠAJA ATENTATA NA ARGENTINSKU POTPREDSEDNICU: Ova srećna okolnost SPASILA joj je život! (VIDEO)

Atentator na potpredsednicu Argentine je uhapšen!

Objavljeno:

Potpredsednica Argentine Kristina Fernandez de Kiršner izbegla je atentat nakon što se zaglavio metak u cevi dok je muškarac držao pištolj uperen u nju, a atentator je uhapšen. Kristina Fernandes de Kiršner je pozdravljala pristalice ispred svoje kuće kada je muškarac izašao iz gomile i uperio joj pištolj u lice.

Predsednik Argentine Alberto Fernandez rekao je da je pištolj bio napunjen sa pet metaka, ali da se metak zaglavio u cevi kada je atentator pritisnuo okidač. Osumnjičenog je argentinska zvanična novinska agencija Telam identifikovala kao brazilskog državljanina Fernanda Andresa Zabaka. Njega je privela argentinska federalna policija.

Pokušaj atentata se dogodio tokom mitinga njenih pristalica. Mitinzi se održavaju ispred njene kuće već nekoliko dana, kao odgovor na suđenje koje je u toku u kojem je optužena za korupciju. Portparol policije izjavio je da je oružje nađeno nekoliko metara od mesta incidenta.

Ministar ekonomije Serhio Masa nazvao je incident "pokušajem atentata"."Kada mržnja i nasilje prevladaju nad debatom, društva su uništena i nastaju situacije poput ovih: pokušan je atentat", naveo je Masa na Tviteru. Kristina Fernandez de Kiršner je bila predsednica Argentine od 2007. do 2015. godine, pre nego što je preuzela dužnost potpredsednika 2019. godine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.