NEVREME NAPRAVILO HAOS NA OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA: Na odmoru doživeli POTOP,evo kada će moći da se KUPAJU! VIDEO
Ilustracija, Foto: Printscreen/Društvene mreže

au!

NEVREME NAPRAVILO HAOS NA OMILJENOM LETOVALIŠTU SRBA: Na odmoru doživeli POTOP,evo kada će moći da se KUPAJU! VIDEO

Uživanja u toplom moru biće lišeni i turisti koji se nalaze na grupi ostrva Sporadi, na centralnom i severnom delu Evie

Objavljeno:

Obilne padavine i nevreme praćeno jakim vetrom u pojednim grčkim letovalištima je napravilo pravi haos. Za sada je najteže bilo na Tasosu, gde su pripadnici službi za spašavanje reagovali u nekoliko navrata.

Niska temperatura, vetar, kiša, negde čak i poplave na ulicama, dočelale su naše turiste koji se nalaze na godišnjem odmoru tokom Grčke od 19. avgusta, kada je bio pik toplotnog talasa, nakon čega je zbog nevremena usledio pad temperature.

Nažalost, prema pisanju grčkih medija, nestabilno vreme se očekuje tokom današnjeg i sutrašnjeg dana, o čemu svedoče i sms poruke koje stižu turistima koji se trenutno nalaze na letovanju u Grčkoj, a u kojima ih upozoravaju da će u naredna dva dana doći do olujnog nevremena.

Loše vreme i niske temperature biće svakodnevica onih koji borave na ostrvima severnog Egeja, Limnos, Samotraki, Tasos, centrali delovi zemlje, od Soluna pa preko čitavog dela Halkidikija, okruga Pieria i Imatije.

Uživanja u toplom moru biće lišeni i turisti koji se nalaze na grupi ostrva Sporadi. na centralnom i severnom delu Evie.

Ipak, naši državljani koji se trenutno nalaze duž grčkie obale, sudeći po objavama na društvenim mrežama i uprkos činjenici da će ih u narednih par dana pratiti kiša i jedva 27 stepeni, što se smatra nekom optilmalnom temperaturom za kupanje, ne predaju se lako. Naime, unutar grčkih grupa pojavilo se nekoliko objava sa više mesta u Grčkoj, na kojima se vide obe strane - i nevreme i način na koji naši državljani provode vreme na letovanju.

Na fejsbuk grupi "Live from Grecce" oglasili su se i Srbi koji borave na Stavrosu. Iako nije idealno vreme za kupanje nakon kiše i vetra, retki su ipak otišli na plažu, gde su uživali na ležaljkama, doduše, pokriveni peškirima ili u dugim rukavima.

Ipak, dan ranije uopše nije bilo za šalu, što se vidi sa snimka koji je postavila naša državljanka unutar grupe "Grčka info" a na kojem se vidi kako nakon obilnih padavina, voda preplavljuje ulice Sartija.

Olujno nebo bilo je i nad Paralijom, o čemu svedoče fotografije našig turista koji se trenutno nalaze tamo.

Ipak, Srbi koji se trenutno nalaze u Grčkoj, neće dugo čekati na lepo vreme i veću temepraturu. Naime, već od subote očekuje se razvedravanje, i temperatura od oko 30 stepeni. Od vikenda do sredine nedelje, temperatura će se povećavati, a kiša i nestabilnosti predviđaju se samo za planinskom delu Grčke.

Bonus video:

05:01

BRZE VESTI 25.08.2022. 15:55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.