ORBAN POLUDEO ZBOG CRTANOG FILMA! Ovo ni od NJEGA nismo mogli da OČEKUJEMO, evo o čemu je tačno REČ!
Viktor Orban, Foto: Profimedia

NEVERICA

ORBAN POLUDEO ZBOG CRTANOG FILMA! Ovo ni od NJEGA nismo mogli da OČEKUJEMO, evo o čemu je tačno REČ!

Regulator trenutno istražuje Netfliks zbog crtanog filma

Objavljeno: 15:34h

Mađari na čelu sa Viktorom Orbanom imaju negativne reakcije na Netfliksov crtani film samo zbog lezbejskog poljupca u jednoj od epizoda.

Kao deo nemilosrdnih napada mađarskog premijera Viktora Orbana na LGBTQ+ zajednicu, u junu 2021. godine, skoro jednoglasno je usvojen zakon koji zabranjuje bilo kakvu diskusiju o LGBTQ+ osobama u školama i medijima.

Zakon izričito zabranjuje prikazivanje „nešto drugo od sopstvenog identiteta koji odgovara polu pri rođenju, ali zabranjuje i promenu pola ili homoseksualnost“ u medijima.

"Jurassic World Camp Cretaceous", crtani film za decu od sedam i više godina, međutim, prikazuje scenu u kojoj dva ženska lika priznaju da su zaljubljene jedna u drugu, a potom se i eksplicitno ljube u usta.

Jurassic World Camp Cretaceous, Crtani
foto: Printscreen

Naravno, ljubljenje između muškarca i žene je prikazano u hiljadama, ako ne i milionima, dečijih filmova i TV emisija, od "Snežane i sedam patuljaka" do "Pepe praseta". Međutim, mađarska Nacionalna uprava za medije i komunikacije prijavila je „nekoliko pritužbi“ na crtani film o dinosaurusima, jednostavno zato što je poljubac bio između likova istog pola.

Prema "Politico" magazinu, regulator trenutno istražuje Netfliks zbog crtanog filma, kako bi utvrdio da li je prekršio zakon o LGBTQ+ propagandi u zemlji.

Pritužbe na kontroverzni zakon

Evropska komisija je 15. jula ove godine saopštila da je „odlučila da uputi Mađarsku Sudu pravde EU zbog mađarskog zakona koji diskriminiše ljude na osnovu njihove seksualne orijentacije i rodnog identiteta“.

Komisija je rekla da zakon protiv LGBTQ+ "izdvaja i cilja sadržaj koji 'promoviše ili prikazuje' ono što se naziva 'divergencijom od sopstvenog identiteta koji odgovara polu pri rođenju, promeni pola ili homoseksualnosti' za pojedince mlađe od 18 godina".

1 / 6 Foto: Profimedia

Istorijat Orbanove homofobije

Orban je ranije pokušavao da uvede zabranu istopolnog usvajanja dece, borio se za ukidanje zakonskog priznavanja pola za trans osobe i zalagao se za redefinisanje braka u Ustavu zemlje kao zajednice između jednog muškarca i jedne žene.

Ranije ovog meseca, on je održao glavno obraćanje na Konzervativnoj političkoj akcionoj konferenciji u SAD, u kojoj je izjavio: Mađari su odlučili da nam ne treba više polova – treba nam više rendžera. Manje dreg kraljica a više Čaka Norisa.”

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.