TURSKA STOJI PRI ČVRSTOM STAVU: Drže ga se od 2014. godine, a tiče se KRIMA!
Turska, Foto: Profimedia

OGLASILI SE

TURSKA STOJI PRI ČVRSTOM STAVU: Drže ga se od 2014. godine, a tiče se KRIMA!

Krim bi ponovo trebalo da postane deo ukrajinske teritorije i to treba da bude deo svakog budućeg sporazuma Kijeva i Moskve

Objavljeno:

Turska je saopštila da odbacuje nezakonitu rusku aneksiju Krima i da se turski stav po ovom pitanju nije promenio, prenosi TAS S.

Krim bi ponovo trebalo da postane deo ukrajinske teritorije i to treba da bude deo svakog budućeg sporazuma Kijeva i Moskve, saopštio je danas portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin u intervjuu za Si-En-En.

Ruska aneksija Krima nije legalna, a stav Turske o tome se nije promenio od 2014, naglasio je Kalin, izvestila je turska televizija TRT.

„Ovo bi trebalo da bude u osnovi svakog sporazuma koji treba da nastane“, kazao je turski zvaničnik, prenosi TAS S.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ankara podržava teritorijalni integritet Ukrajine i odbacuje nezakonitu aneksiju Krima, izjavio je juče i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

"Vraćanje Krima Ukrajini je suštinska potreba sa aspekta međunarodnog prava", poručio je Erdogan u videoporuci tokom drugog samita Krimske platforme, međunarodnog koordinacionog mehanizma kojim Kijev nastoji da privuče veću globalnu pažnju na rusko prisajedinjenje Krima 2014. godine, prenela je Al Džazira.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.